Όποιος έχει αναρρώσει από τον κορονοϊό, δεν τον μεταδίδει - Τι αναφέρει νέα έρευνα

Μάιος 25, 2020

Μελέτη στη Νότια Κορέα συμπέρανε ότι κάποιος που ανάρρωσε από τον COVID-19 και αφού διαγνώστηκε αρχικά αρνητικός στον ιό μετά από εβδομάδες εντοπίστηκε ξανά θετικός, δε μπορεί να μεταδώσει τον νέο κορονοϊό σε τρίτους.

To Kέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας είχε καθησυχαστικά νέα για τους ασθενείς με COVID-19 που εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό εβδομάδες μετά από την ανάρρωσή τους από τον ιό

Ειδικότερα, υπεύθυνοι υγείας μελέτησαν 285 ασθενείς που διαγνώστηκαν αρνητικοί για το ιό αφού ανάρρωσαν αλλά εβδομάδες αργότερα εξετάστηκαν ξανά και εντοπίστηκαν θετικοί για δεύτερη φορά. Το ερώτημα που προέκυψε ήταν αν αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μεταδώσουν τον ιό.

Για να το ανακαλύψουν, οι επιστήμονες ακολούθησαν περίπου 800 προσωπικές επαφές των συγκεκριμένων ατόμων, όπως οικογενειακά μέλη. Δε βρήκαν καμία απόδειξη ότι κόλλησαν το νέο κορονοϊό από τα άτομα που διαγνώστηκαν για δεύτερη φορά θετικοί. Οι επιστήμονες επίσης, προσπάθησαν να αναπτύξουν τον ιό σε εκκρίσεις από αυτούς τους ασθενείς. Δε μπόρεσαν.

Ως εκ τούτου, To Kέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας δε συστήνει πια την απομόνωση των συγκεκριμένων ανθρώπων. Οι επαφές τους δε χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα. Σε κάθε περίπτωση οι υπεύθυνοι υγείας σκοπεύουν να συνεχίσουν ερευνούν τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά μετά από ένα αρνητικό τεστ.

Η μελέτη ρίχνει επίσης φως στη φυσική πορεία του COVID-19. Παρέχει στοιχεία και όχι οριστικές πληροφορίες για το χειρισμό ασθενών που συνεχίζουν να εξετάζονται θετικοί στον κορονοϊό παρόλο που τα συμπτώματά τους έχουν υποχωρήσει από καιρό.

Η επιμονή του ιού σε κάποια άτομα «μοιάζει να είναι κάτι φυσιολογικό που συμβαίνει» ανέφερε ο αναισθησιολόγος του πανεπιστημίου Wisconsin, Άρον Χες

O ίδιος και συνάδελφοι του τέσταραν επίσης, ασθενείς που ανάρρωσαν από τον COVID-19 και προσφέρθηκαν να δωρήσουν πλάσμα από το αίμα τους ως τμήμα πειραματικής θεραπείας. Οι επιστήμονες εξέτασαν ένα γκρουπ ασθενών τουλάχιστον 2 εβδομάδες αφού ανάρρωσαν για να σιγουρέψουν ότι δεν παρήγαγαν ακόμα τον ιό. 11 ασθενείς, το 13% του δείγματος δηλαδή, συνέχισαν να εξετάζονται θετικό κάτι που αποτελούσε έκπληξη σύμφωνα με τον Χες.

Το τεστ, γνωστό ως PCR, ψάχνει γενετικό υλικό του ιού. Τόσο στην μελέτη της Νότιας Κορέας όσο και στη δεύτερη του πανεπιστημίου Wisconsin, τα επίπεδα του γενετικού υλικού του ιού στα δείγματα ήταν πολύ χαμηλό. Αυτό υποστηρίζει την ιδέα ότι πρόκειται απλώς για βiολογικά υπολείμματα και όχι ενδείξεις ενεργής ιικής μόλυνσης. Γι΄αυτό το λόγο τo Kέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας έδωσε αυτήν την οδηγία. Επειδή δεν υπήρχε φόβος μετάδοσης του ιού από αυτά τα υπολείμματα.

«Το να έχει θετικό PCR τεστ αφού ανάρρωσες σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι μπορείς να μεταδόσεις τον ιό» ανέφερε ο Χες. Ακόμα,, όμως δεν είναι ξεκάθαρο πότε ένα θετικό δείγμα δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία.

ΠΗΓΗ: https://n.pr/2TAvmjh

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot