Οι παρατηρήσεις της ΠΟΞ στο νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό-«Ο ξενοδοχειακός κλάδος αγνοείται παντελώς»

Απρίλιος 13, 2019
jumbo-banner

Με επιστολή της προς την κα. Αικατερίνη Παπανάτσιου, υφυπουργό Οικονομικών, που κοινοποιεί στην Έλενα Κουντουρά, υπουργό Τουρισμού, η ΠΟΞ καταθέτει τις παρατηρήσεις της, στο νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό, που εκτός απροόπτου, θα ψηφιστεί την Δευτέρα.

Στην επιστολή ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, καταγγέλει πως «ο ξενοδοχειακός κλάδος αγνοείται παντελώς», και υπογραμμίζει ότι «…Αν η ελληνική πολιτεία έχει την απαίτηση από τα ελληνικά ξενοδοχεία να στηρίζουν, μέσα σε αυτό το περιβάλλον υπερφορολόγησης που όλοι βιώνουμε, την ελληνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες και να προσφέρουν θέσεις απασχόλησης θα πρέπει να τους παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία για να ανταποκριθούν στον ολοένα αυξανόμενο διεθνή ανταγωνισμό».

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΞ, με σειρά επιστολών, σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, είχε εκθέσει τις απόψεις – προτάσεις της, για το μείζον θέμα του Αιγιαλού, για την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού Τουρισμού.

Η επιστολή της ΠΟΞ, και τα θέματα που θέτει, έχουν ως εξής:

«Έχοντας ενημερωθεί πως επίκειται η θέση σε διαβούλευση ενός σχεδίου νόμου με το οποίο θα τροποποιείται ο σήμερα ισχύων νόμος για τον αιγιαλό (ο νόμος 2971/2001) με σειρά επιστολών μας σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία εκθέσαμε τις απόψεις – προτάσεις μας. Επί των ανωτέρω επιστολών μας δεν λάβαμε την οποιαδήποτε απάντηση.

Πριν από λίγες ημέρες πληροφορηθήκαμε πως κατατέθηκε το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή για ψήφιση (χωρίς προηγουμένως να τεθεί σε διαβούλευση). Μάλιστα το ανωτέρω νομοσχέδιο συζητήθηκε ήδη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής χωρίς να κληθούμε να εκθέσουμε τις απόψεις μας επί αυτού.

Από την ανάγνωση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά, δυστυχώς, πως ο ξενοδοχειακός κλάδος αγνοείται παντελώς. Αν η ελληνική πολιτεία έχει την απαίτηση από τα ελληνικά ξενοδοχεία να στηρίζουν, μέσα σε αυτό το περιβάλλον υπερφορολόγησης που όλοι βιώνουμε, την ελληνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες και να προσφέρουν θέσεις απασχόλησης θα πρέπει να τους παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία για να ανταποκριθούν στον ολοένα αυξανόμενο διεθνή ανταγωνισμό.

Ειλικρινά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε με βάση ποια λογική, για την ακρίβεια ποια προκατάληψη, οι ξενοδοχειακές υποδομές οι οποίες είναι απόλυτα συμβατές με το περιβάλλον, καθώς σε αυτό επενδύουν – αυτό είναι που τους δίδει προστιθέμενη αξία, αντιμετωπίζονται αναφορικά με τη χρήση του αιγιαλού ως μια «απαγορευμένη», ας μας επιτραπεί η φράση, δραστηριότητα, σε σχέση μάλιστα με άλλες δραστηριότητες, οι οποίες αντικειμενικά, είναι πολύ πιο επιβαρυντικές, για το φυσικό περιβάλλον.

Δείτε όλες τις επισημάνσεις-προτάσεις ΕΔΩ



ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot