Πρόγραμμα εκπαίδευσης κυβερνοασφάλειας σε σχολεία στην Ελλάδα και σε 50 ακόμη χώρες

Νοέμβριος 20, 2019
jumbo-banner

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η KPMG International διοργάνωσε το ετήσιο πρόγραμμα "Global Cyber Day" (Ημέρα για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο) σε 51 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πρόκειται για μια κοινωνική πρωτοβουλία, με επικεφαλής επαγγελματίες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της KPMG, με στόχο την εκπαίδευση των νέων σχετικά με τη σημασία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και τους κινδύνους του διαδικτύου, ως μέρος της πάγιας δέσμευσης της εταιρείας να στηρίζει τις κοινωνίες μέσα στις οποίες δραστηριοποιείται.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα μαθήματα διοργανώθηκαν τον Οκτώβριο στο πλαίσιο του παγκοσμίως αναγνωρισμένου Διεθνούς Μήνα Ευαισθητοποίησης για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο, και περιλάμβαναν οδηγίες σχετικά με την ασφαλή χρήση των προσωπικών δεδομένων, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την ηλεκτρονική παρενόχληση/εκφοβισμό (cyber bullying), τα online παιχνίδια και τα smart τηλέφωνα.

H KPMG στην Ελλάδα, πραγματοποίησε για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα στη χώρα και ενημέρωσε φέτος σχεδόν 500 μαθητές και γονείς με εισηγητές από την KPMG τους Δρ. Θοδωρή Στεργίου, διευθυντή στο τμήμα Διαχείρισης Τεχνολογικών Κινδύνων, Ματίνα Λάκκα, επιβλέπουσα ανώτερη σύμβουλο, και Δανάη Δημαρά, σύμβουλο στο ίδιο τμήμα.

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποτελεί ένα πρόβλημα που μεγεθύνεται, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις, αλλά και για τα παιδιά.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση από την οργάνωση Children's Society του Ηνωμένου Βασιλείου, σχεδόν οι μισοί (44%) νέοι σπαταλούν περισσότερο από τρεις ώρες την ημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχεδόν 1 στους 10 (9%) χρησιμοποιούν τα μέσα δικτύωσης κατά το διάστημα μεταξύ 12 τα μεσάνυχτα και 6 το πρωί.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός, ότι σύμφωνα με την ίδια έκθεση, οι νέοι που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα είναι πάνω από τρεις φορές πιθανότερο να έχουν υποστεί παρενόχληση/εκφοβισμό τη χρονιά που πέρασε.

Αυτό ήταν ακόμα πιο έντονο στην περίπτωση των κοριτσιών, με το 46% να δηλώνουν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αρνητική επίδραση στην αυτοεκτίμησή τους.

 https://www.dikaiologitika.gr/

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot