Πώς να προσλάβετε την κατάλληλη διαφημιστική εταιρία για Google AdWords

Ιούλιος 07, 2016

Αν προσπαθείτε να προσλάβετε μια διαφημιστική εταιρία για να σας βοηθήσει με την Google AdWords καμπάνια σας, μην αποφασίσετε  παρά αφ’ ότου κάνετε πρώτα μία έρευνα.

Ενώ κάποιες από τις ακόλουθες ερωτήσεις έχουν περισσότερο βάρος από άλλες, καμία από αυτές δεν είναι ασήμαντη. Δείτε πόσες από αυτές μπορείτε να απαντήσετε με το να τις αναζητήσετε στα websites των εταιριών που έχετε στη λίστα με τους τελικούς υποψήφιους. Μετά από αυτό, μιλήστε σε κάθε εταιρία απευθείας έτσι ώστε να αποκτήσετε απαντήσεις για όλες τις υπόλοιπες.

1. Το άτομο που θα διαχειρίζεται τον AdWords λογαριασμό σας έμαθε AdWords προβάλλοντας την επιχείρηση του ή κάποια άλλη;
Αυτό είναι το δύσκολο τεστ για τους διαχειριστές λογαριασμών. Το να μαθαίνετε για να κάνετε την Google καμπάνια σας αποδοτική χρησιμοποιώντας τα χρήματα σας είναι κάτι το οποίο σας κάνει να φερθείτε πιο έξυπνα γρηγορότερα απ’ οτιδήποτε άλλο. Τα λάθη σας είναι άμεσα επώδυνα και δεν θα ξεχάσετε ποτέ τα μαθήματα που θα σας διδάξουν.
Αν σκοπεύετε να προσλάβετε μια εταιρία (ή υπάλληλο ή εξωτερικό συνεργάτη) για να διαχειριστεί τις καμπάνιες σας, ζητήστε τους να σας αποδείξουν ότι μπορούν να χτίσουν μια επιτυχημένη, κερδοφόρα καμπάνια με τα χρήματα σας. Το επόμενο καλύτερο πράγμα μετά από αυτό είναι ο εξωτερικός συνεργάτης ή η εταιρεία που έμαθε να χειρίζεται adwords campaigns για λογαριασμό κάποιου πελάτη αν είχε σαν κίνητρο προμήθειες για να κάνει τις καμπάνιες επιτυχημένες. Ξανά, χρειάζεται να αποδείξουν σ’εσάς ότι έκαναν τις καμπάνιες να πετύχουν  “φλέβα χρυσού”.
 
2. Η εταιρία είναι όντως εταιρία ή απλά ένας άνθρωπος;
Θέλετε μια εταιρία με πολλούς πόρους, πολλή εμπειρία και πολύ προσωπικό. Δεν θέλετε ο AdWords λογαριασμός σας να παραμελείται επειδή ο μοναδικός σας εργαζόμενος έχει πάει διακοπές ή έχει γρίπη.
Τώρα προσέξτε, υπάρχουν ειδήμονες οι οποίοι δουλεύουν μόνοι τους, χωρίς μεγάλο προσωπικό να τους περιβάλλει. Ξέρουν AdWords απ’έξω κι ανακατωτά και  δικτυώνονται στενά με άλλους ειδήμονες για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων. Αλλά αυτοί είναι η εξαίρεση στον κανόνα.

3. Τι υπηρεσίες προσφέρει η εταιρία;
Ποια είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτή την ερώτηση; Ότι ειδικεύονται στη πληρωμή ανά κλικ (pay-per-click - PPC) και προσφέρουν επίσης search engine optimization (SEO), social media και web design και όχι άσχετες υπηρεσίεςόπως έντυπα, τηλεόραση, ραδιόφωνο κτλ. Κάποιες εταιρίες πολλαπλών υπηρεσιών θα πουν ότι προσφέρουν PPC όταν αυτό αποτελεί  μόνο δευτερεύουσα εργασία.
Αν χρειάζεται να κάνετε εγχείρηση στο γόνατο, δεν πάτε στον γενικό παθολόγο ή σε καρδιολόγο. Πάτε σε έναν ειδικό. Οι PPC καμπάνιες δεν είναι πολύ διαφορετικές από αυτό. Ψάχνετε για κάποιον PPC επαγγελματία.

4. Πως ακούσατε για την εταιρία;
Οι καλύτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορείτε να προσλάβετε μια εταιρία είναι όταν:
i. Ένας έμπιστος συνάδελφος συστήνει την εταιρία σε εσάς ή
ii. Ακούσατε ένα από τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας να δίνουν έναν εξαιρετικό λόγο σε κάποια εκδήλωση.
Πάντα να ζητάτε συστάσεις ή παραδείγματα από προηγούμενους ή τρέχοντες πελάτες.
Αν προσλάβετε μια εταιρία που επικοινώνησε μαζί σας ξαφνικά μέσω email ή με απροειδοποίητα τηλεφωνήματα, χωρίς να τους έχετε ψάξει πρώτος εσείς από μόνος σας, τι σημαίνει αυτό; Μια εταιρία σαν κι αυτή συνήθως έχει άλλες προτεραιότητες – μπορεί να εστιάζουν πιο πολύ στο να αρπάξουν ένα μερίδιο της αγοράς παρά να κάνουν μια υψηλών προδιαγραφών εργασία για τον πελάτη, δηλαδή εσάς.

5. Έχουν δουλέψει με κάποιον άλλο στην συγκεκριμένη αγορά ή στον εξειδικευμένο τομέα;
Αν όχι, δεν είναι τόσο σοβαρό ώστε να μην υπάρξει συνεργασία. Αλλά είναι ένα καλό σημάδι αν έχουν πρότερη εμπειρία στον τομέα σας. Κάθε εξειδικευμένος τομέας έχει τις δικές του ιδιοσυγκρασίες.

6. Πως παρουσιάζουν τα αποτελέσματα τους;
Η πρώτη απάντηση που ψάχνετε είναι η εξής: Θα συνδεθούν με τον AdWords και τον Analytics λογαριασμό σας και θα παρουσιάζουν πάντα τα AdWords αποτελέσματα τους στο πλαίσιο των άλλων δεδομένων κίνησης.
Πέρα από αυτό, χρειάζεται να γνωρίζετε πότε σας δίνουν “report” έχουν καθώς και τη μορφή στην οποία θα το παραδώσουν. Θα πρέπει να σας παρέχουν ότι χρειάζεστε – εβδομαδιαία, μηνιαία, τριμηνιαία, ετήσια και οποτεδήποτε ενδιάμεσα.

7. Ποιοι είναι οι δείκτες-κλειδιά για την απόδοση (KPIs) που χρησιμοποιούν;
Οι κακές εταιρίες μιλούν για έναν αριθμό “impressions”, αριθμό κλικ, μέσα ποσοστά κλικ ή ακόμα και την θέση των διαφημίσεων σας. Οι καλές εταιρίες μιλούν για cost per action (cpa), τον όγκο των “conversions” και το κέρδος.

8. Τι είδους σύστημα διαχείρισης λογαριασμού χρησιμοποιούν;
Οι εταιρίες μπορεί να κρύβουν λεπτομέρειες στα πρώιμα στάδια των συζητήσεων τους μαζί σας. Αυτό δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Το σημαντικό είναι να ξέρετε ότι έχουν ένα εξειδικευμένο επαγγελματικό σύστημα και ότι δεν διαχειρίζονται απλά λογαριασμούς όπως ένας ιδιώτης.

9. Ποιος ακριβώς θα δουλεύει στο λογαριασμό σας;
Όταν η επαγγελματική σας σχέση ξεκινήσει, ο λογαριασμός σας διαχειρίζεται από έναν ή περισσότερους εξαιρετικά εκπαιδευμένους PPC ειδικούς. Μην φοβάστε να ρωτήσετε λεπτομέρειες για τους ανθρώπους οι οποίοι θα δουλεύουν στο λογαριασμό σας. Ακόμα καλύτερα αν μπορείτε να τους συναντήσετε αυτοπροσώπως.

10.   Η εταιρία είναι πιστοποιημένη;
Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον πιστοποιημένη σε AdWords του Google Partners προγράμματος. Μην γελιέστε με το να σκέφτεστε ότι αυτό τους δίνει αυτόματα αξιοπιστία: η πιστοποίηση απαιτεί να περάσουν μερικές αρκετά εύκολες εξετάσεις, καθώς και να διατηρούν  minimum AdWords καμπάνιες μηνιαίων εξόδων στο ποσό των 10.000 € το τρίμηνο - το οποίο μπορεί να είναι ένα αρκετά χαμηλό ποσό. Αν μια εταιρία δεν έχει καν πιστοποίηση Google, έχετε να κάνετε με ερασιτέχνες.

11.   Τι σας λέει το ένστικτό σας;
Μην σοκάρεστε από αυτή την ερώτηση. Το PPC δεν είναι μία ακριβής επιστήμη. Υπάρχει πάντα ένα επίπεδο δεξιοτεχνίας που υπάρχει σε αυτή την εξίσωση. Ομοίως, το να διαλέξετε μια εταιρία δεν μπορεί να βασιστεί αποκλειστικά σε χειροπιαστά δεδομένα.
Συνεχίστε να μιλάτε με την εταιρία μέχρι να νιώσετε άνετα με την επιλογή σας, είτε αυτή είναι να τους προσλάβετε ή να κοιτάξετε αλλού. Η σωστή εταιρία θα μπορεί να συζητήσει, θα έχει καλή επιχειρηματική λογική, θα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας χωρίς να χρησιμοποιεί δυσνόητη ορολογία, θα καταλαβαίνει τους σημαντικούς παράγοντες της δουλειάς σας και επίσης θα έχει μία εις βάθος γνώση της μηχανής AdWords.
Αν έχετε θετικές απαντήσεις στις πρώτες από τις παραπάνω εννέα ερωτήσεις και νιώθετε ενστικτωδώς ότι η εταιρία αυτή καταλαβαίνει εσάς και την επιχείρησή σας καθώς και αυτό που προσπαθείτε να επιτύχετε, ίσως και να έχετε βρει τον ιδανικό σας συνεργάτη.

Πηγή: https://goo.gl/uuiAq1

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot