ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Ο Ράμα έριξε την... Ιστορία από την Ακρόπολη

Νοέμβριος 02, 2016
jumbo-banner
Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός; Προφανώς... μέχρι και τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, εάν κρίνουμε από όσα διαβάζουμε στις προβοκατόρικα ανιστόρητες εξάρσεις της αλβανικής ηγεσίας.

Κηρύττοντας τον πόλεμο ενάντια σε κάθε έννοια ιστορικής αλήθειας, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα βγήκε χθες μέσα από τα social media και επεξέτεινε τον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό πολύ πέρα από τα όρια της καλούμενης Μεγάλης Αλβανίας, φτάνοντας μέχρι και... στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

«Αν η αρχαία Ακρόπολη στέκεται ακόμα για τη δόξα της ανθρωπότητας και του πολιτισμού, αυτό οφείλεται στο θάρρος και στο όραμα του Αλβανού Αρχιεπισκόπου της Αθήνας, Γεωργίου Δούσμανη (Gjergj Dushmanit), o οποίος το 1686 διαπραγματεύεται με τον Φραντσέσκο Μοροζίνι ώστε να μη βομβαρδίσει ο ενετικός στόλος την πόλη... μια πόλη που κάποτε ήταν κυρίως αλβανόφωνη σύμφωνα με τα αυθεντικά στοιχεία και τους ιστορικούς», σημειώνει ο 52χρονος Ράμα στον λογαριασμό του στο Facebook, αναρτώντας μάλιστα και μια παλαιά γκραβούρα της Αθήνας... προς επίρρωση του εθνικιστικού του παραληρήματος.

Ο πάλαι ποτέ «κοσμοπολίτης» και «εκσυγχρονιστής» Ράμα επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να απαντήσει στις κατηγορίες ότι παραβιάζει τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Βόρεια Ηπειρο.
Στον κ. Ράμα ωστόσο μάλλον διαφεύγει το γεγονός ότι οι Ενετοί τελικώς... βομβάρδισαν την Ακρόπολη. Οσο για τον Γεώργιο Δούσμανη, αυτός δεν ήταν Αρχιεπίσκοπος... ούτε Αλβανός, αλλά προεστός από την Αχαΐα.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας παραχαράσσει την Ιστορία. Στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, παραμονές της επίσκεψης του Ελληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά στα Τίρανα, είχε εξαπολύσει ένα μανιφέστο παναλβανικού αλυτρωτισμού από το βήμα συνεδρίου του τσάμικου κόμματος PDIU, που τυγχάνει και εταίρος του στην κυβέρνηση. Στη χαιρετιστήρια ομιλία του, ο Ράμα είχε τότε διακηρύξει ότι «τον πρώτο βωμό του ο Δίας τον είχε στις ιερές βουνοπλαγιές της Τσαμουριάς», κάνοντας μάλιστα ειδική μνεία στους «Αλβανούς της Ηπείρου και της Μακεδονίας», αλλά και «στο απαραβίαστο των τσάμικων εδαφών» που είναι «η κληρονομιά ενός αυτόχθονος λαού».

Και να σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για έναν «κεντροαριστερό» πολιτικό που εξελέγη το 2013 στην πρωθυπουργία με την υποστήριξη της ελληνικής μειονότητας, υποσχόμενος να δώσει τέλος στον «ψηφοθηρικό εθνικισμό» της Δεξιάς του Μπερίσα.

Εν έτει 2016 ωστόσο, με τον Ράμα να έχει συμπληρώσει πια τρία χρόνια στην εξουσία, ο αλβανικός «ψηφοθηρικός εθνικισμός» όχι μόνο παραμένει αλλά και επεκτείνεται φτάνοντας μέχρι και... στην Αθήνα.
Την ίδια ώρα, πίσω στην Αλβανία, το καθεστώς επιδίδεται σε ένα καλά οργανωμένο όργιο καταπάτησης των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας και υφαρπαγής ελληνικών περιουσιών στο όνομα της «τουριστικής ανάπτυξης», με προφανή στόχο τον αφελληνισμό περιοχών (όπως της Χειμάρρας) όπου οι Ελληνες μετρούν αιώνες συνεχούς παρουσίας.

Οι προκλήσεις
Εδώ και πολλούς μήνες, οι αλβανικές Αρχές ακυρώνουν τίτλους ιδιοκτησίας Ελλήνων, κατεδαφίζουν ως αυθαίρετα ελληνικά κτίσματα (ακόμη και αιωνόβιες εκκλησίες) και γενικώς... υφαρπάζουν τις περιουσίες των Ελλήνων για να τις παραδώσουν εν συνεχεία σε «ημέτερα» επιχειρηματικά συμφέροντα, εισαγόμενα από άλλες περιοχές της χώρας.
«Tα γεγονότα μιλούν από μόνα τους: τα ειδοποιητήρια για την κατεδάφιση κτιρίων, στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπλασης της Χειμάρρας εστάλησαν σε άτομα που ήταν όλα ελληνικής καταγωγής. Πρόκειται για μία μεθόδευση που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σχέδιο καταστρατήγησης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας», καταγγέλλει με χθεσινή του ανακοίνωση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφερόμενο στα ειδοποιητήρια που έλαβαν 19 οικογένειες Ελλήνων της Χειμάρρας, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, να εγκαταλείψουν τις προς κατεδάφιση κατοικίες τους μέσα σε διάστημα πέντε ημερών.
Η αλβανική ηγεσία ωστόσο δεν πτοείται. Αντιθέτως, επιμένει να τραβάει το σκοινί των προκλήσεων, ζητώντας μάλιστα και τα ρέστα (εξηγήσεις) από την Ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα.

ethnos.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot