“Απόβαση” των Ισραηλινών στη Ρόδο – 52 πτήσεις από Τελ Αβίβ 10-17/9 – Πάνω από 120 χιλ. αφίξεις το 6μηνο

Σεπτέμβριος 15, 2023

Ρεκόρ καταγράφουν οι αφίξεις στη Ρόδο τουριστών από το Ισραήλ, καθώς ο αριθμός τους ξεπερνά ήδη τις 120.000 για το διάστημα Μαρτίου– Αυγούστου 2023, το εξάμηνο δηλαδή από την έναρξη της τουριστικής σεζόν και είναι η τέταρτη δύναμη στις αεροπορικές αφίξεις στο νησί των Ιπποτών, μετά τους Βρετανούς, τους Γερμανούς και τους Πολωνούς επισκέπτες.

  • Της Νατάσας Παμπρή

Τα στοιχεία δείχνουν ότι παραμένει σταθερή η επιβατική κίνηση που είναι ιδιαίτερα αυξημένη την τρέχουσα και την επόμενη εβδομάδα, καθότι έχουν τις γιορτές τους, την Εβραϊκή Πρωτοχρονιά το Ρος Ασανά (αύριο Παρασκευή 15/9) και εν συνεχεία το Γιομ Κιπούρ, που είναι η πιο ιερή ημέρα του χρόνου στον Ιουδαϊσμό.

Όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 ο Αερολιμενάρχης Ρόδου Βασίλης Κατταβενάκης, από τις 10 ως τις 17 Σεπτεμβρίου (Κυριακή με Κυριακή) συνολικά είναι προγραμματισμένες 52 πτήσεις τσάρτερ από το Ισραήλ προς Ρόδο και οι αφιχθέντες αναμένεται στο σύνολο να είναι 6.500 επισκέπτες. Ειδικότερα από σήμερα ως και την Κυριακή 17/9 αναμένονται 25 πτήσεις τσάρτερ από το Τελ Αβίβ. Εξίσου αυξημένη θα είναι η κίνηση καθ’ όλο το Σεπτέμβρη, αλλά και τον Οκτώβρη από το Ισραήλ, λόγω των εορτών τους, με αυξημένες πληρότητες των αεροσκαφών.

Η αεροπορική αγορά του Ισραήλ είναι πολύ σημαντική για το αεροδρόμιο “Διαγόρας”, καθώς το εξάμηνο Μαρτίου-Αυγούστου καταλαμβάνει την τέταρτη θέση μεταξύ των αγορών, εκτός Ε.Ε. με τους ταξιδιώτες από το Τελ Αβίβ που έρχονται με απευθείας πτήσεις να υπερβαίνουν ακόμη και τον αριθμό των ταξιδιωτών από τη Σουηδία, η οποία σταθερά προηγούνταν τα προηγούμενα χρόνια.

Οι Ισραηλινοί δηλώνουν λάτρεις της Ελλάδας και δη της Ρόδου. Σημειώνεται ότι η αεροπορική πτήση από το αεροδρόμιο του Ben Gourion στο Τελ Αβίβ προς Ρόδο, διαρκεί μόλις 1 ώρα και 15 λεπτά.

«Για τη Ρόδο το Ισραήλ είναι η 4η μεγαλύτερη διεθνής αγορά που συνδέεται με το αεροδρόμιο Διαγόρας μέσω απευθείας πτήσεων,  όπου ήδη έχει ξεπεράσει τις 120.000 ταξιδιώτες», τόνισε, μεταξύ άλλων ο κ. Κατταβενάκης.

Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Το Ρος Ασανά είναι η εβραϊκή Πρωτοχρονιά. Το βιβλικό όνομα αυτής της γιορτής είναι Γιομ Τερουά κυριολεκτικά «ημέρα κραυγών». Είναι η πρώτη από τις εβραϊκές ιερές ημέρες, όπως ορίζεται από το Λευιτικό 23:23–25,[1] που συμβαίνουν στα τέλη του καλοκαιριού/αρχές φθινοπώρου του Βόρειου Ημισφαιρίου. Οι Άγιες Ημέρες περιλαμβάνουν τόσο το Ρος Ασανά όσο και το Γιομ Κιπούρ.

Το Ρος Ασανά είναι μια διήμερη εορτή και εορτασμός που ξεκινά την πρώτη ημέρα του Τίσρεϊ, που είναι ο έβδομος μήνας του εκκλησιαστικού έτους. Σε αντίθεση με το εκκλησιαστικό σεληνιακό νέο έτος την πρώτη ημέρα του πρώτου μήνα Νισάν, τον εαρινό Πάσχα που σηματοδοτεί την έξοδο του Ισραήλ από την Αίγυπτο, το Ρος Ασανά σηματοδοτεί την αρχή του πολιτικού έτους, σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Ιουδαϊσμού, και είναι το παραδοσιακό επέτειος της δημιουργίας του Αδάμ και της Εύας, του πρώτου άνδρα και γυναίκας σύμφωνα με την Εβραϊκή Βίβλο, καθώς και της έναρξης του ρόλου της ανθρωπότητας στον κόσμο του Θεού.

Τα έθιμα του Ρος Χασανά περιλαμβάνουν το σάλπισμα με το σοφάρ (το κέρατο του κριαριού που έχει καθαριστεί), όπως ορίζεται στην Τορά, ακολουθώντας τη συνταγή της Εβραϊκής Βίβλου για να «σηκωθεί θόρυβος» στο Γιομ Τερούα. Τα ραβινικά έθιμα περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των συναγωγών και την απαγγελία ειδικής λειτουργίας για το τεσουβά, καθώς και την απόλαυση εορταστικών γευμάτων. Η κατανάλωση συμβολικών φαγητών είναι πλέον παράδοση, όπως τα μήλα βουτηγμένα σε μέλι, με την ελπίδα να προκαλέσουν ένα γλυκό νέο έτος. (wikipedia)

https://realvoice995.gr/apovasi-ton-israilinon-sti-rodo-52-ptiseis-apo-tel-aviv-10-17-9-pano-apo-120-chil-afixeis-to-6mino/

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot