«Εμπλοκή» στην λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης της Πάτμου – Υπάρχουν μηχανήματα χωρίς… μελέτες!

Ιούνιος 26, 2015
jumbo-banner

«Εμπλοκή» με την πορεία της ολοκλήρωσης των συνοδών έργων προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν επαρκώς οι μονάδες αφαλάτωσης στην Πάτμο, διαπιστώθηκε σε επίσκεψη που πραγματοποίησαν από κοινού ευρισκόμενοι στο νησί, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου κ. Γιάννης Γιαννέλης.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάτμου κ. Γρηγόρη Στόικο που μίλησε στο AEGEANTODAY.GR: «Τα μηχανήματα αφαλατώσεως βρίσκονται εδώ και δύο χρόνια χωρίς να μπορούν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης των συνοδών έργων. Δυστυχώς έγινε πρώτα η προμήθεια των μηχανημάτων χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη μελέτη, η οποία έχει ‘σκαλώσει’ σε μια κοινή υπουργική απόφαση που απαιτείται από τρεις πλευρές: του κ. Δρίτσα, του κ. Τσιρώνη και αυτή τη στιγμή βρίσκεται όπως μας ενημέρωσαν στο γραφείο του κ. Λαφαζάνη. Εμείς σαν δήμος είμαστε έτοιμοι από όλες τις πλευρές».
stoikos 300x169

Με την σειρά του, ο κ. Ζαννετίδης επιβεβαίωσε στο AEGEANTODAY.GR τις πληροφορίες, λέγοντας: «Η μελέτη είναι έτοιμη από την πλευρά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ο φορέας που έχει την ευθύνη δηλαδή η Γ.Γ. του Υπουργείου Αιγαίου, οφείλει να βρει την λύση ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για τα συνοδά έργα και να αναλάβει την χρηματοδότηση που ανέρχεται στα 80.000 ευρώ –περίπου». Την ευθύνη έχει αναλάβει ο κ. Παπαζαχαρίου που είναι υπεύθυνος των τεχνικών υπηρεσιών της ΠΝΑ ενώ εκκρεμεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ο οποίος μετέβη στην Πάτμο για το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο έχει ‘σκαλώσει’ εδώ και δύο χρόνια και από την εποχή της θητείας του τέως Γ.Γ. του Υπ. Αιγαίου κ. Νίκου Ζωίδη λόγω κωλύματος στην ΜΠΕ ενώ εκκρεμεί και προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για το θέμα.

Από την πλευρά του πάντως, ο κ. Γιαννέλης εξέφρασε την βούληση να προχωρήσει το ζήτημα και να δοθεί λύση ώστε να τεθούν σε λειτουργία οι μονάδες αφαλάτωσης της Πάτμου, αφού όλα είναι έτοιμα και υπάρχουν τα μηχανήματα που θα μπορούν να παράγουν 1.200 κυβικά νερό ημερησίως και θα δώσουν λύση στην υδροδότηση του νησιού.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η ολοκλήρωση της μελέτης απαιτεί περίπου ένα εξάμηνο.

Πέγκυ Ντόκου

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot