«Η Δωδεκάνησος χρειάζεται πολιτική ανατροπή, κόντρα στην εγκατάλειψη που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια»

Ιούνιος 27, 2019
jumbo-banner

Ομιλία του υποψηφίου βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινού στην Αθήνα

Σε θερμό κλίμα και με κατάμεστη την αίθουσα του θεάτρου «Άλσος» πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η ομιλία του Αντιπροέδρου της Βουλής και Υποψηφίου βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Δωδεκανήσου Δημήτρη Κρεμαστινού. Παρόντες ήταν εκατοντάδες ετεροδημότες και φίλοι του, μεταξύ των οποίων πρώην Υπουργοί, υποψήφιοι βουλευτές, διοικητές νοσοκομείων και ΥΠΕ, δημοσιογράφοι και πολλοί καθηγητές πανεπιστημίου.

Για τον Δημήτρη Κρεμαστινό μίλησε πρώτη η Κατερίνα Μεγαλούδη από τη Ρόδο, τελειόφοιτη Μηχανικός Μεταλλείων, η οποία θέλησε να τον ευχαριστήσει δημοσίως για τον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας που διατηρεί με τους νέους Δωδεκανήσιους, δημιουργώντας τους έτσι την ασφάλεια ότι υπάρχουν πολιτικοί που νοιάζονται για το μέλλον τους ως μέλλον της Χώρας και δεν θεωρούν τους νέους ανθρώπους ως «περαστικούς από την Ελλάδα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς Γιάννης Φραγκούλης που μίλησε θερμά για την αθόρυβη βοήθεια του Καθηγητή Κρεμαστινού προς τους Δωδεκανήσιους, την οποία προσφέρει μακριά από τα φλας της δημοσιότητας τα 23 χρόνια που ο ίδιος βρίσκεται στην Ομοσπονδία. Πρόσθεσε ότι «οι Δωδεκανήσιοι γνωρίζουμε καλά τους συνεχείς αγώνες του για τη δημιουργία και την εξασφάλιση των προϋποθέσεων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων στα μικρά και μεγάλα νησιά μας. Αξίζει να αναφερθεί η συμβολή του στη δημιουργία νοσοκομείου στην Κάρπαθο και στη διαρκή αναβάθμιση του νοσοκομείου της Ρόδου χάρη κυρίως στη δική του πίεση που μπορεί να δυσαρεστεί κάποιους κατέχοντες αλλά ο δικός μας γιατρός αδιαφορεί για τις αντιδράσεις.»

Τον ομιλητή προλόγισε ο επί 11 έτη Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης ο οποίος τόνισε την αυξημένη ανάγκη να υπάρχουν στην πολιτική άνθρωποι που φέρουν το ήθος και την ανιδιοτέλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού, χωρίς προσωπικές

ατζέντες, χωρίς να είναι «επαγγελματίες της πολιτικής», ως ενεργοί πολίτες που νοιάζονται πραγματικά για το καλό της Χώρας.

 

Ο ίδιος ο Δημήτρης Κρεμαστινός μίλησε για την πορεία του στην πολιτική εξηγώντας ότι ποτέ δεν είχε σκεφτεί την ανάμιξή του σε αυτήν, αποφεύγοντας συστηματικά στο πανεπιστήμιο τη διεκδίκηση ακόμα και θέσεων Διοίκησης καθώς είναι κάθετα αντίθετος με τη σχέση συναλλαγής καθηγητή – φοιτητή που θα ανέκυπτε. Ανέφερε ότι η σχέση του με την πολιτική ξεκίνησε από την ιατρική του σχέση με τον Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος τον εμπιστεύτηκε ως εξωκοινοβουλευτικό Υπουργό Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αλλά, πάλι, αρνήθηκε θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της εποχής.

«Ως Υπουργός Υγείας είδα την απόλυτη ένδεια υποδομών που είχαν τότε τα Δωδεκάνησα. Ξεκίνησα ένα μεγάλο έργο, επί 2,5 έτη, σε όλη τη Χώρα και μέσα σε αυτό πάντα δημιουργούσα και μία δομή στα Δωδεκάνησα. Έτσι έγινε το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, το ΕΚΑΒ με ειδικούς γιατρούς, η υπηρεσία αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ για τα επείγοντα περιστατικά, το Κέντρο Εκπαίδευσης ΑμεΑ (ΚΕΚΥΚΑμεΑ) και αποστιγματίστηκε το Ψυχιατρείο Λέρου που από διεθνές όνειδος μετατράπηκε σε διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο ψυχιατρείο.»

Αργότερα, το 2000, όπως αφηγήθηκε, μετά από επιμονή του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, δέχθηκε να μπει στο ψηφοδέλτιο Δωδεκανήσου για πρώτη φορά, εξελέγη αλλά παραιτήθηκε σύντομα γιατί με την ψήφιση του ασυμβίβαστου των βουλευτών έπρεπε να επιλέξει μεταξύ βουλευτικής έδρας και της ιδιότητας του καθηγητή- ιατρού. Εκλέγεται, τελικά, συνεχώς από το 2009, μετά την άρση του ασυμβίβαστου, ύστερα από πρόσκληση του τότε Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.

«Όταν έγινα βουλευτής το 2009 υποσχέθηκα 2 πράγματα στους Δωδεκανήσιους: τη δημιουργία του Αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Νοσοκομείο της Ρόδου για την αντιμετώπιση των εμφραγμάτων και του Ακτινοθεραπευτικού εργαστηρίου για την θεραπεία του καρκίνου, ώστε χιλιάδες Δωδεκανήσιοι να μην εκλιπαρούν «για μια θέση στον ήλιο», για μια θέση θεραπείας οπουδήποτε στην Ελλάδα, προκειμένου να ζήσουν.

Ο πρώτος μου στόχος επιτεύχθηκε: από το 2014 στο νοσοκομείο της Ρόδου το Αιμοδυναμικό εργαστήριο σώζει χιλιάδες ζωές από το έμφραγμα. Τον δεύτερο στόχο μου τον σταμάτησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία, δια στόματος Αναπληρωτή Υπουργού Π. Πολάκη, είπε στη Βουλή για τους Δωδεκανήσιους καρκινοπαθείς «Να πηγαίνουν στην Κρήτη, είναι κοντά»!

Όμως οι Δωδεκανήσιοι δεν είναι πολίτες Β’ κατηγορίας. Ούτε στην Υγεία ούτε στην Οικονομία, όπου η εξίσωση του ΦΠΑ με της υπόλοιπης Ελλάδας και η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης έχουν πλήξει τον τουρισμό και την οικονομία, κάνοντας τα νησιά μη ανταγωνιστικά προς τη γείτονα χώρα.»

Ο Καθηγητής Κρεμαστινός τόνισε ότι για να επιβιώσει και να ανασυγκροτηθεί η Δωδεκάνησος χρειάζεται μια πολιτική ανατροπή, κόντρα στην εγκατάλειψη που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια. «Χρειάζεται ειδικό οικονομικό καθεστώς με μειωμένο ΦΠΑ και χαμηλή φορολογία ώστε ένας επιχειρηματίας που θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα να προτιμά τα νησιά μας από την ενδοχώρα. Μόνο έτσι θα συγκρατηθεί ο πληθυσμός τους από τη μετανάστευση. Μόνο έτσι θα μείνουν και θα δημιουργήσουν στους τόπους τους οι νέοι που βλέπουν σήμερα το εξωτερικό ως μονόδρομο επιβίωσης» είπε.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ολοκλήρωσε την ομιλία του συνοψίζοντας τους στόχους του: «Για όλα τα παραπάνω θέτω ξανά υποψηφιότητα: για την βιολογική, την κοινωνική και την οικονομική επιβίωση των Δωδεκανησίων και της Δωδεκανήσου.»

 

 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot