Εξωπραγματικό: Αυτό είναι το τούνελ της Ρόδου που σε ταξιδεύει σε μια άλλη "διάσταση"

Ιούλιος 07, 2017
Οι «Επτά πηγές» είναι ένα υπέροχο φυσικό τοπίο της Ρόδου και δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους φυσιολάτρες...
Βρίσκονται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη και είναι ένα τοπίο απίστευτης ομορφιάς. Επτά φυσικές πηγές αναβλύζουν νερό, το οποίο γίνεται ένα μικρό ποτάμι και καταλήγει σε μια λίμνη. Πλατάνια και πεύκα περιβάλλουν τα νερά του ποταμού και δημιουργούν ένα μικρό «παράδεισο», ιδανικό για όσους επισκέπτονται το καλοκαίρι το νησί.
Στα νερά ζει το ‘Γκιζάνι’, ένα σπάνιο είδος ψαριού που ζει στη Ρόδο, παγώνια, πάπιες, χήνες, χελώνες, και καβούρια. Τα γκιζάνια είναι είδος προς εξαφάνιση και ζουν μόνο στο νησί της Ρόδου. Το ψαράκι ανακαλύφτηκε το 1900 στα νερά των υδροβιότοπων του νησιού από έναν Ιταλό καθηγητή Alessandro Ghigi που το πρωτοσυνέλλεξε και πήρε το όνομά του. Βρίσκονται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη και είναι ένα τοπίο απίστευτης ομορφιάς. Επτά φυσικές πηγές αναβλύζουν νερό, το οποίο γίνεται ένα μικρό ποτάμι και καταλήγει σε μια λίμνη.
22848.jpg
Πλατάνια και πεύκα περιβάλλουν τα νερά του ποταμού και δημιουργούν ένα μικρό «παράδεισο», ιδανικό για όσους επισκέπτονται το καλοκαίρι το νησί. Στα νερά ζει το ‘Γκιζάνι’, ένα σπάνιο είδος ψαριού που ζει στη Ρόδο, παγώνια, πάπιες, χήνες, χελώνες, και καβούρια. Τα γκιζάνια είναι είδος προς εξαφάνιση και ζουν μόνο στο νησί της Ρόδου. Το ψαράκι ανακαλύφτηκε το 1900 στα νερά των υδροβιότοπων του νησιού από έναν Ιταλό καθηγητή Alessandro Ghigi που το πρωτοσυνέλλεξε και πήρε το όνομά του. ...
22849.jpg
Το νερό περνάει μέσα από μια στενή σήραγγα, η οποία κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’20 από τους Ιταλούς για να διευκολύνει την μεταφορά του νερού στην τεχνητή λίμνη. Σκοπός των Ιταλών ήταν η υδροδότηση των Κολυμπίων, του άλλοτε γεωργικού χωριού που έχτισαν αλλά μετά τον πόλεμο εγκαταλείφθηκε. Σήμερα έχει μετατραπεί σε τουριστικό θέρετρο. Το τούνελ έχει μήκος 150 μέτρα και στο κέντρο του υπάρχει ένα πηγάδι το οποίο λειτουργεί ως φωταγωγός και αεραγωγός.Το νερό περνάει μέσα από μια στενή σήραγγα, η οποία κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’20 από τους Ιταλούς για να διευκολύνει την μεταφορά του νερού στην τεχνητή λίμνη. Σκοπός των Ιταλών ήταν η υδροδότηση των Κολυμπίων, του άλλοτε γεωργικού χωριού που έχτισαν αλλά μετά τον πόλεμο εγκαταλείφθηκε. Σήμερα έχει μετατραπεί σε τουριστικό θέρετρο. Το τούνελ έχει μήκος 150 μέτρα και στο κέντρο του υπάρχει ένα πηγάδι το οποίο λειτουργεί ως φωταγωγός και αεραγωγός.
22850.jpg
Οι επισκέπτες μπαίνουν στη σήραγγα, ακολουθούν την πορεία του νερού και βγαίνουν στην απέναντι πλευρά, όπου βρίσκεται η λίμνη και ένας μικρός καταρράκτης.
22851.jpg
Η λίμνη έχει βάθος από 1 ως 8 μέτρα και είναι η μοναδική λίμνη της Ρόδου στην οποία οι τουρίστες μπορούν να κάνουν μπάνιο και να απολαύσουν το καταπράσινο δάσος της περιοχής.Οι «Επτά πηγές» είναι ένα υπέροχο φυσικό τοπίο της Ρόδου και δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους φυσιολάτρες... Βρίσκονται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη και είναι ένα τοπίο απίστευτης ομορφιάς. Επτά φυσικές πηγές αναβλύζουν νερό, το οποίο γίνεται ένα μικρό ποτάμι και καταλήγει σε μια λίμνη. Πλατάνια και πεύκα περιβάλλουν τα νερά του ποταμού και δημιουργούν ένα μικρό «παράδεισο», ιδανικό για όσους επισκέπτονται το καλοκαίρι το νησί. Στα νερά ζει το ‘Γκιζάνι’, ένα σπάνιο είδος ψαριού που ζει στη Ρόδο, παγώνια, πάπιες, χήνες, χελώνες, και καβούρια. Τα γκιζάνια είναι είδος προς εξαφάνιση και ζουν μόνο στο νησί της Ρόδου. Το ψαράκι ανακαλύφτηκε το 1900 στα νερά των υδροβιότοπων του νησιού από έναν Ιταλό καθηγητή Alessandro Ghigi που το πρωτοσυνέλλεξε και πήρε το όνομά του. Βρίσκονται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη και είναι ένα τοπίο απίστευτης ομορφιάς. Επτά φυσικές πηγές αναβλύζουν νερό, το οποίο γίνεται ένα μικρό ποτάμι και καταλήγει σε μια λίμνη. Πλατάνια και πεύκα περιβάλλουν τα νερά του ποταμού και δημιουργούν ένα μικρό «παράδεισο», ιδανικό για όσους επισκέπτονται το καλοκαίρι το νησί. Στα νερά ζει το ‘Γκιζάνι’, ένα σπάνιο είδος ψαριού που ζει στη Ρόδο, παγώνια, πάπιες, χήνες, χελώνες, και καβούρια. Τα γκιζάνια είναι είδος προς εξαφάνιση και ζουν μόνο στο νησί της Ρόδου. Το ψαράκι ανακαλύφτηκε το 1900 στα νερά των υδροβιότοπων του νησιού από έναν Ιταλό καθηγητή Alessandro Ghigi που το πρωτοσυνέλλεξε και πήρε το όνομά του. ... Το νερό περνάει μέσα από μια στενή σήραγγα, η οποία κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’20 από τους Ιταλούς για να διευκολύνει την μεταφορά του νερού στην τεχνητή λίμνη. Σκοπός των Ιταλών ήταν η υδροδότηση των Κολυμπίων, του άλλοτε γεωργικού χωριού που έχτισαν αλλά μετά τον πόλεμο εγκαταλείφθηκε. Σήμερα έχει μετατραπεί σε τουριστικό θέρετρο. Το τούνελ έχει μήκος 150 μέτρα και στο κέντρο του υπάρχει ένα πηγάδι το οποίο λειτουργεί ως φωταγωγός και αεραγωγός.Το νερό περνάει μέσα από μια στενή σήραγγα, η οποία κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’20 από τους Ιταλούς για να διευκολύνει την μεταφορά του νερού στην τεχνητή λίμνη. Σκοπός των Ιταλών ήταν η υδροδότηση των Κολυμπίων, του άλλοτε γεωργικού χωριού που έχτισαν αλλά μετά τον πόλεμο εγκαταλείφθηκε. Σήμερα έχει μετατραπεί σε τουριστικό θέρετρο. Το τούνελ έχει μήκος 150 μέτρα και στο κέντρο του υπάρχει ένα πηγάδι το οποίο λειτουργεί ως φωταγωγός και αεραγωγός. Οι επισκέπτες μπαίνουν στη σήραγγα, ακολουθούν την πορεία του νερού και βγαίνουν στην απέναντι πλευρά, όπου βρίσκεται η λίμνη και ένας μικρός καταρράκτης. Η λίμνη έχει βάθος από 1 ως 8 μέτρα και είναι η μοναδική λίμνη της Ρόδου στην οποία οι τουρίστες μπορούν να κάνουν μπάνιο και να απολαύσουν το καταπράσινο δάσος της περιοχής.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot