Ένα πείραμα προσπαθεί να εξερευνήσει πόση δύναμη μπορεί να κρύβεται σε ένα φιλί
Αφού το συζητήσαμε και μεταξύ μας στο γραφείο, η απάντηση στην ερώτηση-τίτλο του άρθρου είναι ομόφωνα "ΟΧΙ". Φαίνεται, όμως, πως οι συμμετέχοντες στο κοινωνικό πείραμα του Jordan Oram, ήταν πιο θαρραλέοι από εμάς.
Ο κινηματογραφιστής από το Τορόντο ζήτησε από 8 ανθρώπους -εντελώς άγνωστους μεταξύ τους- να φιληθούν, μετά από μια σύντομη αναγνωριστική κουβέντα. Η πρόκληση; Ότι θα είχαν δεμένα τα μάτια κι έτσι δεν θα ήξεραν ποιον έχουν απέναντί τους.
Ο ίδιος κατέγραψε τις άβολες, ηλεκτρισμένες (αλλά και χαριτωμένες) αντιδράσεις τους στο προκαταρκτικό στάδιο του πειράματος, όταν συζητούσαν και άγγιζαν ο ένας τον άλλον, χωρίς να βλέπονται μεταξύ τους.
Μπορεί να έχουν γίνει αντίστοιχα πειράματα (όπως αυτό με αγνώστους να φιλιούνται μεταξύ τους-θυμάσαι;), αλλά, όπως εξηγεί ο Jordan Oram "δεν είχε γίνει τίποτα που να εξηγεί τον λόγο για τον οποίο οι άνθρωποι φιλιούνται".
Αναντίρρητα, ο τρόπος που φιλάει κάποιος είναι παράγοντας για να αναπτυχθεί μία κάποια χημεία μεταξύ σας, αλλά όχι ο μοναδικός. Τι θα γινόταν, όμως, αν ερωτευόσουν κάποιον αποκλειστικά και μόνο από τον τρόπο που σε φίλησε;"
Αυτά είναι τα κινηματογραφικά φιλιά που ΟΛΕΣ μας θα θέλαμε να ζήσουμε
Αυτό προσπάθησε να εξερευνήσει και ο Jordan Oram στο πείραμά του "Kiss me now, meet me later". Την δυνατότητα να ερωτευτείς έναν άνθρωπο από το το πρώτο φιλί, πριν ακόμα μάθεις οτιδήποτε άλλο για εκείνον, πριν αναπτύξεις οποιαδήποτε χημεία μαζί του.
Μπορεί να συμβεί αυτό; Δες το βίντεο και θα καταλάβεις