×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρωταγωνίστησε στην έκθεση ΒΙΤ 2014

Φεβρουάριος 17, 2014
jumbo-banner

Πρωταγωνιστική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΒΙΤ 2014 που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο από την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, έως το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου. Με περίπτερο υψηλής αισθητικής και εμβαδού 96 τ.μ. η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου αποτέλεσε τον πυρήνα της ελληνικής συμμετοχής, φιλοξενώντας τα νησιά της Ρόδου, της Κω, της Καρπάθου, της Αστυπάλαιας, της Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Πάρου, της Μήλου, της Κιμώλου, της Τήνου, της Άνδρου, της Φολεγάνδρου, της Κύθνου, της Αντιπάρου και της Σίφνου.

«Με την πρωτοβουλία αυτή, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου προσπάθησε να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση των Ιταλών ταξιδιωτών για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα» επισημαίνει η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κα Ελευθερία Φτακλάκη. Το ενισχυμένο ενδιαφέρον της ιταλικής αγοράς επιβεβαιώνεται από την αύξηση των απευθείας πτήσεων πολλών αεροπορικών εταιρειών όπως της VOLOTEA, της VUELING και της RYANAIR για τα διεθνή αεροδρόμια προορισμών του Νοτίου Αιγαίου. Ως αποτέλεσμα, πληθώρα ταξιδιωτικών πρακτορείων και tour operators πολλών ιταλικών πόλεων εκτός του Μιλάνου (π.χ Νάπολη, Μπάρι, Ρώμη) επισκέφθηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας, αναζητώντας νέες συνεργασίες την ιδανική χρονική περίοδο για την κάλυψη των νέων πτήσεων.

Ταυτόχρονα με την προσέγγιση των επαγγελματιών του τουρισμού, προγραμματίστηκαν συναντήσεις με δημοσιογράφους έγκριτων μέσων της Ιταλίας, με στόχο τον σχεδιασμό δημοσιογραφικών ταξιδιών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου εκπροσώπησε θεσμικά ο Περιφερειακός σύμβουλος Κέας και Κύθνου, κ. Αντώνης Κοκιασμένος, με την παρουσία σε οργανωτικό του προϊσταμένου του Τμήματος Τουρισμού Κυκλάδων, κ. Δημήτρη Πασχαλίδη.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Απασχόλησης, Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Περιφερειακών θεσμών
και Διεθνών συνεργασιών

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot