Μόλις 817 θέσεις στις Στρατιωτικές Σχολές

Ιούνιος 20, 2015

Με ελάχιστες απώλειες σε θέσεις ανακοινώθηκε ο αριθμός εισακτέων στις δημοφιλείς Στρατιωτικές Σχολές, δηλαδή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών.

Οι θέσεις κυμαίνονται στις 817. Στον οριζόμενο αριθμό εισακτέων περιέχονται οι εξής ειδικές κατηγορίες: α) τέκνα πολυτέκνων και τριτέκνων που εισάγονται σε ποσοστό 35%, τέκνα- αδελφοί αναπήρων και τραυματισθέντων (σε ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%) σε ποσοστό 10% επί του 35%, γ) τέκνα Ελλήνων μόνιμων στρατιωτικών εφέδρων και κληρωτών οπλιτών που συμμετείχαν σε πολεμικά γεγονότα στην Κύπρο, τέκνα θανόντων στρατιωτικών των Ε.Δ.

Ο αριθμός εισακτέων θα καλυφθεί κατά 90% από τους υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων και κατά 10% από τους υποψηφίους των Πανελλαδικών τα δύο προηγούμενα έτη (2013 και 2014) χωρίς νέα εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος εκτός μηχανογραφικού μένουν η Στρατιωτική Σχολή Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) και το Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων.

Οι Στρατιωτικές Σχολές μαζί με τις Αστυνομικές αποτελούν πρώτη επιλογή εκατοντάδων υποψηφίων, με την τεράστια ζήτηση να αποτυπώνεται στις δυσθεώρητες βάσεις. Ενδεικτικά, το Ιατρικό (ΣΣΑΣ) έφτασε πέρσι τα 19.330 μόρια, ενώ σταθερά πάνω από το 19 έμειναν και το Οικονομικό και το Ψυχολόγων. Στην Ικάρων στους Μηχανικούς τα μόρια εκτοξεύτηκαν στα 19.225, ενώ στην Ευελπίδων (ΣΩΜΑΤΑ) παρέμειναν υψηλά οι βάσεις αγγίζοντας τα 18.536 μόρια. Φέτος, οι βάσεις, παρά τις περιορισμένες θέσεις, αναμένεται να κατρακυλήσουν ελαφρώς λόγω των χαμηλών επιδόσεων των υποψηφίων, όπως εκτιμάται.

e-typos.com 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot