Η Google "σαρώνει" και εντοπίζει πορνογράφους

Αύγουστος 05, 2014
jumbo-banner
Θέλουμε η Google να έχει αυτή τη δύναμη? Παιδί πορνογράφος «πιάστηκε» από τη σάρωση του Gmail
Μια ελαφρώς ενοχλητική είδηση: ένα παιδί πορνογράφος εντοπίστηκε από το σκανάρισμα της Google στα e-mail. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Google κάνει σάρωση στα μέιλ μας και αυτό εξηγεί και το πώς η εταιρεία προσθέτει τις διαφημίσεις. Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι η σάρωση αυτή είναι πλέον συνδεδεμένη στο δίκτυο επιβολής του νόμου.
Πιο συγκεκριμένα, η Google έχει δημιουργήσει μία τεχνολογία, μέσω της οποίας αναζητά σε εκατομμύρια λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Αυτό σημαίνει ότι οι παιδόφιλοι ανά τον κόσμο δεν θα μπορούν πλέον να αποθηκεύουν και να προωθούν χυδαίες εικόνες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χωρίς τον κίνδυνο οι ενέργειες τους να γίνουν γνωστές στις αρχές.
Οι δυνατότητες του λογισμικού έγιναν ευρύτερα γνωστές έπειτα από μία σύλληψη ενός 41 χρονου στο Τέξας, ο οποίος καταδικάστηκε για κατοχή εικόνων παιδικής κακοποίησης.
Η αστυνομία στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι εξελιγμένο σύστημα αναζήτησης της Google εντόπισε ύποπτο υλικό σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονταν από έναν άνθρωπο στο Χιούστον.
Εμπειρογνώμονες σε θέματα προστασίας του παιδιού ενημερώθηκαν και εκείνοι με τη σειρά τους, αφού πήραν τα στοιχεία, κάλεσαν τις αστυνομικές αρχές.
Αυτή η δύναμη της Google να συνδέεται με το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης είναι ανησυχητική. Γιατί  φυσικά μια τέτοια τακτική δεν πρόκειται να εφαρμοστεί μόνο για την αποτροπή εγκληματικών συμπεριφορών, αλλά και για να κυνηγήσει ίσως στο μέλλον «εγκλήματα» ήσσονος σημασίας.
 
 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot