"Χρειάζεται αναλογικότητα στην κατανομή των μεταναστευτικών βαρών μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.." - συζήτηση

Μάιος 16, 2018 Add new comment
jumbo-banner
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Κρεμαστινός συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής στη συνάντηση μελών της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Βελγίου με τον Πρόεδρο κ. Luk Van Biesen και το μέλος κ. Stephane Crusniere της αντίστοιχης Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας του Βελγικού Κοινοβουλίου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές κ.κ. Νίκος Μανιός ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Βελγίου και Δημήτρης Μάρδας, Χρήστος Μπγιάλας και Χρήστος Σταϊκούρας ως μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Η συζήτησε διήρκεσε αρκετή ώρα και σημαντικό μέρος της κινήθηκε γύρω από το μεταναστευτικό και την ανάπτυξη. Οι φιλοξενούμενοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που δημιουργεί το μεταναστευτικό - προσφυγικό ρεύμα και ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για τις πιθανές πηγές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Ο Αντιπρόεδρος κ. Κρεμαστινός έθεσε λεπτομερώς στη συζήτηση τις παραμέτρους του μεταναστευτικού ειδικώς για το Αιγαίο, λέγοντας προς τους Βέλγους βουλευτές ότι πλήττεται δυσανάλογα η οικονομία των νησιών αλλά και της χώρας τη στιγμή που τα σύνορα της Ελλάδας στο Αιγαίο δεν είναι μόνο Ελληνικά αλλά και Ευρωπαϊκά. Αυτό το γεγονός, ανέφερε, δεν το υπερασπίζεται επαρκώς η Ευρωπαϊκή Ένωση και συμπλήρωσε "Χρειάζεται αναλογικότητα στην κατανομή των μεταναστευτικών βαρών μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.. Είναι απαράδεκτο χώρες της Κεντρικής Ευρώπης να μη δέχονται πρόσφυγες κατά το μέρος που τους αναλογεί και να κλείνουν τα σύνορά τους. Η Ε.Ε. πρέπει να επιβάλει κυρώσεις".
Στο διάλογο για την ανάπτυξη ο Δημήτρης Κρεμαστινός επικεντρώθηκε πάλι στο Αιγαίο, αναφερόμενος στη ανάγκη για μια συνολική λύση γιατί το Αιγαίο δεν έχει μόνο την πιθανότητα αξιοποίησης κοιτασμάτων πετρελαίου, ούτε μόνο τον Τουρισμό. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα προς εναλλακτικές πηγές όπως είναι ο αέρας και ο ήλιος, με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά. Συμπλήρωσε επίσης ότι είναι σημαντικό να ενισχυθεί η ανάπτυξη της επαγγελματικής αλιείας και της βιομηχανικής τυποποίησης των προϊόντων της."

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot
No Internet Connection