Κως, 19 Φεβρουαρίου 2019
Θεόφιλος Μουζουράκης : “Όχι κύριε Αβρίθη. Εμείς θα μιλάμε με στοιχεία για όλα αυτά που δεν σας συμφέρουν.”
Ο κ. Αβρίθης αποφάσισε να εκτεθεί στα κοινά. Αποδεικνύεται όμως ότι δεν γνωρίζει πως λειτουργεί ο Δήμος και τι έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια.
1ον) Λέει ο κ. Αβρίθης “μέλημα μας είναι η αποκατάσταση μιας έντιμης και υγιούς σχέσης ανάμεσα στον δημότη και την Δημοτική Αρχή. Πρέπει ο δημότης να συμμετέχει στη διακυβέρνηση του τόπου του, με την έκφραση γνώμης χωρίς εξάρτηση και υπό την δαμόκλειο σπάθη της εξουσίας, που μπορεί να τον τιθασεύσει στην έκφραση του.”
Απάντηση : ο κ. Αβρίθης δεν γνωρίζει, προφανώς επειδή ήταν απασχολημένος με άλλα πράγματα, ότι αυτή η δημοτική αρχή έκανε και κάνει λαϊκές συνελεύσεις για το τεχνικό πρόγραμμα και για τον προϋπολογισμό του Δήμου. Λαϊκές συνελεύσεις στις οποίες έρχονται οι πολίτες και παίρνουν το λόγο. Η δική του παράταξη, το μεταμφιεσμένο Όραμα του κ. Νικηταρά που και πότε έκανε λαϊκή συνέλευση με τους πολίτες παρόντες, πότε έκανε απολογισμό, όπως κάναμε δύο φορές εμείς; Έτσι αντιλαμβάνονται τη συμμετοχή του πολίτη;
Επίσης φιλότιμη η προσπάθεια να επαναφέρουν το παραμύθι με τον “κακό Κυρίτση” αλλά το έργο αυτό πήγε άπατο στις προηγούμενες εκλογές. Πρέπει να βρουν κάτι πιο πρωτότυπο.
2ον) Συνεχίζει ο κ. Αβρίθης λέγοντας “μέλημα μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση της απλής καθημερινότητας του δημότη, η οποία τα τελευταία έτη έχει αφεθεί και εγκαταλειφθεί στο έλεος του Θεού.”
Απάντηση : Κάποιος πρέπει να πει στον κ. Αβρίθη ότι ο Δήμος Κω εκτός από τις καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες που κερδίζει στην καθαριότητα, παρά την έλλειψη προσωπικού, εξυπηρετεί πλέον ηλεκτρονικά τους πολίτες από το διαδίκτυο ή και το τηλέφωνο. Όχι τώρα αλλά εδώ και τρία χρόνια. Οι πολίτες μπορούν να κάνουν αιτήσεις ή και να υποβάλλουν αιτήματα στις υπηρεσίες του Δήμου από το τηλέφωνο ή το διαδίκτυο. Πάνω από 8.000 αιτήματα έχουν υποβληθεί στο σύστημα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης και ο δείκτης διεκπεραίωσης είναι κοντά στο 75%. Μήπως θυμάται αν υπήρχε κάτι ανάλογο ή αν είχε γίνει κάτι παρόμοιο την περίοδο που δημοτική αρχή ήταν η παράταξη στην οποία βρίσκεται τώρα;
3ον) Μας λέει ο κ. Αβρίθης “μέλημα μας είναι η αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης των συνδημοτών με προγραμματισμό έργων που στηρίζουν τις δράσεις αυτές. Σε αυτόν τον τομέα θα δείτε στο πρόγραμμα μας δράσεις που μπορούσαν να είχαν δρομολογηθεί προ πολλού και όμως μείναμε στάσιμοι.”
Απάντηση: την περίοδο που στη διοίκηση του Δήμου ήταν το μεταμφιεσμένο Όραμα (η σημερινή παράταξη του κ. Αβρίθη) δεν υπήρχε ανακύκλωση στην Κω. Το ποσοστό ανακύκλωσης ήταν 0%. Αυτή είναι η οικολογική συνείδηση; Να ενημερώσουμε όμως τον κ. Αβρίθη ότι ο Δήμος ανακυκλώνει 14.000 τόνους απορριμμάτων πλέον γιατί πλέον η ανακύκλωση έχει επιστρέψει στην Κω, έχει γίνει συνείδηση. Το απέδειξε και η Μεγάλη Γιορτή της Ανακύκλωσης με τα σχολεία. Ούτε αυτό το πήρε είδηση;
4ον) Ο κ. Αβρίθης αναφέρεται υποτιμητικά στα υψηλά ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου αλλά και στα έργα που έγιναν. Γιατί δεν τον συμφέρει να ακούγονται αυτά τα στοιχεία. Γιατί η δική τους δημοτική αρχή παρέδωσε ταμειακά διαθέσιμα 3,2 εκ. ευρώ και σήμερα είναι 15,5 εκ. ευρώ, ενώ έχουν γίνει και πληρωθεί ήδη έργα πολλών εκατομμυρίων και μάλιστα χωρίς να υπάρχει ΔΗΦΟΔΩ. Χάρη σε αυτά τα ταμειακά διαθέσιμα ανακατασκευάστηκαν τα τρία σχολεία της Κω, που προφανώς ο κ. Αβρίθης τα θεωρεί έργα βιτρίνας και ψηφοθηρίας, οπότε έπρεπε να τα αφήσουμε να ρημάξουν ή να περιμένουμε το Κράτος (όπως περιμένουμε για το λιμάνι). Η σύγκριση για τα έργα είναι καταλυτική. Η δική τους δημοτική αρχή έκανε 44 έργα σε όλη την Κω και η δημοτική αρχή Κυρίτση έκανε 166 έργα.
Ο κ. Αβρίθης μας καλεί να αφήσουμε τη λογική του τι έκανες εσύ και τι έκανα εγώ. Φυσικό είναι γιατί ούτε αυτό τον συμφέρει.
Όχι λοιπόν κ. Αβρίθη. Οι πολίτες θα συγκρίνουν τι έκανε αυτή η δημοτική αρχή και τι έκανε η δική σας δημοτική αρχή (το μεταμφιεσμένο Όραμα που λέγαμε…)
Και σε λίγο καιρό θα αρχίσουμε να λέμε για τη στάση ενός εκάστου στο μεταναστευτικό.
Θεόφιλος Μουζουράκης