×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Ραχήλ Μακρή: “Έχουν εκπληρωθεί οι συμβατικές υποχρεώσεις της Siemens προς το ελληνικό δημόσιο;"

Δεκέμβριος 23, 2013
jumbo-banner

Ερώτηση αναφορικά με το κατά πόσο έχουν εκπληρωθεί οι συμβατικές υποχρεώσεις της Siemens προς το ελληνικό δημόσιο κατέθεσε η βουλευτής Ραχήλ Μακρή.

Οι ερωτήσεις αφορούν τα υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης. Σε ότι αφορά το υπουργείο Υγείας οι εταιρείες Siemens AG και Siemens AE, έχουν αναλάβει συγκεκριμένες υποχρεώσεις μετά και των εξωδικαστικό τους συμβιβασμό με το ελληνικό δημόσιο. Η εταιρεία ήταν υποχρεωμένη να καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο ποσό ύψους 90 εκατ. ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια.

Ωστόσο σε προηγούμένη ερώτηση που είχε καταθέσει η κα Μακρή για το ίδιο θέμα δεν είχε λάβει καμία απάντηση από το υπουργείο Υγείας. Γι' αυτό και η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής ζητά και πάλι τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη να απαντήσει επί της ουσίας, με συγκεκριμένα ποσά καθώς επίσης και έγγραφες αποδείξεις ότι η εταιρία ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.

Σε ότι αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης, η Siemens είχε αναλάβει τη συβατική υποχρέωση να πραγματοποιήσει έργο ύψους 60 εκατ. ευρώ, η οποία κααι θα δημιουργούσε και 700 θέσεις εργασίας. Το υπουργείο Ανάπτυξης όμως δεν απάντησε ποτέ προς την κα Μακρή σε παλιότερη ερώτηση που είχε καταθέσει. Για το λόγο αυατό η κα Μακρή ζητεί εκ νέου από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη να απαντήσει εκ νέου, εάν η εταιρεία έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις προς το ελληνικό δημόσιο.

Πηγή: koutipandoras.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot