×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Η στήριξη των νησιών, προτεραιότητα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Ιούνιος 24, 2014
jumbo-banner
Το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στο νησί της Πάτμου. Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται συνεδρίαση στο νησί της Αποκάλυψης και το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως το Eπιμελητήριο έχει ως προτεραιότητα την συνεχή παρουσία σε όλα τα νησιά αλλά και την στήριξή τους.
 
Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου υποδέχθηκαν οι Πάτμιοι αλλά και οι τοπικοί φορείς με μεγάλη χαρά. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο νεοεκλεγείς  Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Πάτμου κ. Στώικος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτμου, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάτμου κα Αννα Ρωμαίου,  η πρόεδρος  των ενοικιαζομένων Δωματίων Πάτμου κα Γιακουμίνα Πέντε, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιτηδευματιών Πάτμου «Η Ανάπτυξη», κος Γιώργος Καμίτσης καθώς και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του νησιού.
 
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου καλωσόρισε στη  συνεδρίαση τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.
«Είναι η πρώτη φορά που σ’ έναν τόπο του οποίου η οικονομία στηρίζεται από την επιχειρηματικότητα, καλείται να τον διοικήσει ένας πρόεδρος επιμελητήριου ο οποίος εμπράκτως έχει δείξει δημιουργικό πνεύμα και αποτελεσματικότητα. Επιτέλους η φωνή των επιχειρηματιών θα βρει σύμμαχο και οι δυνάμεις τους θα ενισχυθούν για το κοινό καλό του τόπου μας .» δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου.
 
Για τα προβλήματα της Δωδεκανήσου τοποθετήθηκε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος και επιβεβαίωσε όλες τις διαπιστώσεις του επιχειρηματικού κόσμου κάτι το οποίο δεν σταμάτησε να κάνει και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Σημαντικές ήταν οι τοποθετήσεις τόσο του Δημάρχου της Πάτμου όσο και των υπολοίπων φορέων που σκιαγράφησαν τα προβλήματά τους και κυρίως το μέγα θέμα της ακτοπλοΐας.
 
Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου παρόλα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω της  κρίσης αλλά και λόγω της απαξίωσης από τα κέντρα εξουσίας, αποφάσισε ομόφωνα να ενισχύσει με κάθε τρόπο τα νησιά.  Χρηματοδότησε για την παρούσα θερινή περίοδο την ακτοπλοϊκή γραμμή της Λέρου, το τουριστικό γραφείο πληροφοριών της Πάτμου, την ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτμου και τους Εμπορικούς Συλλόγους των νησιών Κω, Καλύμνου και Λέρου.
Στη συνέχεια ψηφίστηκαν ομόφωνα οι οικονομικοί απολογισμοί του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου καθώς και της αναπτυξιακής εταιρείας, ΔΕΤΑΠ.
 
Η συνεδρίαση έκλεισε με την βεβαιότητα ότι παρόλα τα δεινά που ταλανίζουν το επιχειρηματικό κλάδο, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ιδιαίτερα σήμερα, αποτελεί ένα σημαντικό φορέα που κρατάει συσπειρωμένους του επιχειρηματίες και μόνο μέσα από αυτή τη συσπείρωση θα υπάρξει η ανάκαμψη.
 
Πηγή: Rodiaki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot