×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Δήμος Κω για Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας: Μοναδικοί υπεύθυνοι Κυβέρνηση και ΟΑΕΔ.

Φεβρουάριος 11, 2014
jumbo-banner

Μοναδικοί υπεύθυνοι Κυβέρνηση και ΟΑΕΔ παρά την έγγραφη προειδοποίηση του Δήμου της Κω από τον περασμένο Ιούλιο.

Για δεύτερη φορά στην εφαρμογή των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας παρατηρείται το ίδιο ακριβώς πρόβλημα το οποίο ο Δήμος της Κω έχει επισημάνει εγγράφως, προτείνοντας προς την Κυβέρνηση και τον ΟΑΕΔ συγκεκριμένη λύση που δεν είναι άλλη από το να αναλαμβάνει ο Δήμος την μισθοδοσία των υπαλλήλων της πεντάμηνης κοινωφελούς απασχόλησης ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και ο ΟΑΕΔ στη συνέχεια να καταβάλει στο Δήμο, με την όποια καθυστέρηση, τα ποσά που του αναλογούν.
Δυστυχώς όπως συμβαίνει με όλες σχεδόν τις προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς την κεντρική διοίκηση και αυτή πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων, προφανώς γιατί οι υπόλοιποι Δήμοι της χώρας δεν διαθέτουν την οικονομική ανεξαρτησία και ευελιξία του Δήμου της Κω.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο να δημιουργείς σαν κράτος ένα πρόγραμμα για να ενισχύσεις την απασχόληση και μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος να απαξιώνεις την ίδια σου την προσπάθεια.

Ο Δήμος της Κω αποδεδειγμένα στέκεται αρωγός σε όλους τους ανθρώπους που προσφέρουν με την καθημερινή και επίπονη εργασία τους στην Κωακή κοινωνία, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, και στην συγκεκριμένη περίπτωση βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τόσο για την καταβολή των δεδουλευμένων όσο και για να ξεπεραστεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον αριθμό των ενσήμων που δικαιούνται οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ανά μήνα, ήτοι 25 ένσημα ανά μήνα και όχι λιγότερα ανάλογα με τις πραγματικές ημέρες εργασίας.

Σχετικά με τα δεδουλευμένα γνωρίζουμε ότι η κατάσταση μισθοδοσίας που έχει αποστείλει ο Δήμος της Κω έχει καταχωρηθεί στο κεντρικό σύστημα του ΟΑΕΔ και εκκρεμεί η τελική έγκριση για να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot