Πανικός με τις φήμες για απόσυρση του 500ρικου – Πολίτες σχηματίζουν ουρές στις τράπεζες

Φεβρουάριος 12, 2016

Με στόχο να ρωτήσουν τι θα γίνει με τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ τρέχουν στις τράπεζες τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες μετά τις πληροφορίες ότι η ΕΚΤ σκοπεύει να τα αποσύρει.

Όπως γράφει η «Καθημερινή», σύμφων με τραπεζικές πηγές, μετά την δημοσιοποίηση των προβληματισμών ευρωπαϊκών αρχών για τη σκοπιμότητα διατήρησης σε κυκλοφορία των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ, πολλοί -ειδικά μεγαλύτερες ηλικίας- έσπευσαν να καταθέσουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς χαρτονομίσματα των 500ευρώ. Να σημειωθεί ότι χθες το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ κ. Μπενουά Κερέ τάχθηκε υπέρ της απόσυρσης από την κυκλοφορία των 500ευρώ υπογραμμίζοντας ότι η ΕΚΤ θα λάβει σύντομα τις σχετικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πολλοί έχουν επιλέξει τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ καθώς βολεύουν στη μεταφορά και το κρύψιμο! Μόλις 20 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ αντιστοιχούν σε 10.000 ευρώ. Πενήντα χαρτονομίσματα των 500ευρώ αντιστοιχούν σε 50.000 ευρώ, που αν τα διατηρούσε κάποιος σε χαρτονόμισμα των 50 ευρώ θα είχε 1.000 χαρτονομίσματα! Σημειώνεται ότι μόνο το 2015 οι καταθέσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 40 δισ. ευρώ και σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζών τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ από αυτά παραμένουν σε θυρίδες και στρώματα.

aftodioikisi.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot