×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Πρόκληση Ερντογάν: Όταν εμείς λέμε Θράκη εννοούμε και τη Θεσσαλονίκη

Δεκέμβριος 10, 2013
jumbo-banner

"Όταν λέμε Θράκη, εννοούμε και τη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή το Kircaali και Deliorman της Βουλγαρίας ακόμα και περιοχές έως τα Σκόπια και τη Βοσνία" ανέφερε ούτε λίγο ούτε πολύ σε δημόσια ομιλία του στην Κεσάνη ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας ενώπιον πλήθους, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα και λίγες ημέρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας, άφησε να εννοηθεί ότι η Θράκη ως «έννοια» είναι μία περιοχή πολύ ευρύτερη από αυτή που έχει «χαρτογραφηθεί».

"Η Θράκη είναι η ζωντανή κοινή ιστορία μας στην Ευρώπη. Είναι εκπρόσωπος μας σ΄ αυτή τη γεωγραφία. Σήμερα, στη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων, στο επίκεντρο των σχέσεών μας βρίσκεται η Θράκη με την Ανδριανούπολη, το Τεκίρνταγ, το Κιρλαρελί και βέβαια η Κωνσταντινούπολη", είπε, παρουσιάζοντας έτσι τις τουρκικές διεκδικήσεις στη βαλκανική χερσόνησο.

Στην ίδια ομιλία, επανέφερε στο προσκήνιο το σχέδιο περί ανασύστασης της λεγόμενης "Τουρκικής Δημοκρατίας της Θράκης". Σε αυτή περιλαμβάνονται εδάφη της βορείου Ελλάδας καθώς και εδάφη της νοτίου Βουλγαρίας έως και τα κεντρικά Βαλκάνια.


Πηγή: news247.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot