Ποινή κάθειρξης 24 ετών σε Τούρκο «δουλέμπορο»

Ιανουάριος 14, 2016

Ποινή κάθειρξης 24 ετών και χρηματική ποινή 65.000 ευρώ επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων στον Τούρκο διακινητή μεταναστών D. D του I. 46 ετών, ενώ σε ποινή κάθειρξης 14 ετών και χρηματική ποινή 24.000 ευρώ καταδικάστηκε ο ομοεθνής συγκατηγορούμενος του K. S. του K. 34 ετών.

Οι ανωτέρω συνελήφθησαν από στελέχη του τμήματος ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα την 20.00 ώρα της 25ης Σεπτεμβρίου 2013, εντοπίστηκαν στην Μαρίνα του Μανδρακίου 8 λαθρομετανάστες προερχόμενοι από το Νταλαμάν της Τουρκίας, οι οποίοι έφτασαν στο νησί με το σκάφος “VALENTINO”, με σημαία Τουρκίας, μήκους 11,59 μέτρων.

Επρόκειτο για δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και 3 παιδιά, υπηκόους Συρίας, που μεταφέρθηκαν στο νησί από τους κατηγορούμενους.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι κατέβαλαν για τη μεταφορά τους στο νησί 2.000 δολάρια σε έναν τρίτο, υπήκοο Τουρκίας.

Ο 46χρονος δήλωσε ότι έλαβε 5000 ευρώ από τον “εγκέφαλο” του κυκλώματος ως προκαταβολή για να μεταφέρει τους παράνομους μετανάστες με το υπό ιδιοκτησία του σκάφος, ενώ κατέθεσε επίσης ότι μαζί τους ταξίδευε ένας άνδρας, ενδεχομένως Σύρος, ονόματι “Μοχάμεντ”, ο οποίος πιθανώς διαμένει στη Ρόδο και σχετίζεται με την υπόθεση.

Επίσης κατονόμασε έναν άνδρα, πιθανότατα υπήκοο Τουρκίας, του Υ. U., ηλικίας 31 ετών, κάτοικο Σμύρνης, ως το άτομο που οργάνωσε τη μεταφορά των λαθρομεταναστών.
Ο 34χρονος υποστήριξε ότι θα ελάμβανε ως αμοιβή 1.000 ευρώ από τον κυβερνήτη του σκάφους προκειμένου να βοηθήσει στη μεταφορά των μεταναστών.
Σημειώνεται ότι το σκάφος είχε πρόβλημα και η καμπίνα στην οποία είχαν στοιβαχθεί οι λαθρομετανάστες είχε πλημμυρίσει με νερά και έγερνε προς τη μια πλευρά.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Γιάννης Γλύκας και Ι. Τζανέρ.

dimokratiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot