«Πραγματοποίηση ενημερωτικής συνάντησης αλιέων του Νομού Δωδεκανήσου»

Φεβρουάριος 25, 2016

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2016, η ενημερωτική συνάντηση των αλιέων του Νομού Δωδεκανήσου, μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω της έκτακτης μετάβασής του με τον Περιφερειάρχη στο Καστελλόριζο για το προσφυγικό.

Ανάλογη δράση έγινε τον Νοέμβριο του 2015 στη Σύρο με την συνάντηση αλιέων Κυκλάδων. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες αλιείς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ο καθορισμός κοινής γραμμής πλεύσης για την ανάπτυξη της αλιείας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα του κλάδου των αλιέων και ορίστηκε συντονιστική Επιτροπή, προκειμένου από κοινού με τον Αντιπεριφερειάρχη να διεκδικήσουν την επίλυσή τους.

Ανακοινώθηκε η πρόθεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να χρηματοδοτήσει την κατασκευή σύγχρονης ιχθυαγοράς στη Ρόδο, μετά τη χωροθέτησή της από τον Δήμο Ρόδου.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι στο επόμενο διάστημα θα προγραμματιστεί ανάλογη συνάντηση με θέμα τις υδατοκαλλιέργειες.

Η συνέχεια της προσπάθειας είναι η συνάντηση των συντονιστικών Επιτροπών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

            

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot