2019: η χρονιά της… «διόρθωσης» για τον τουρισμό!

Αύγουστος 23, 2019
jumbo-banner

Χρονιά "διόρθωσης" χαρακτηρίζει το 2019 ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο “Sport24 103.3 radio”, επισημαίνει ότι μετά από δύο πολύ καλές χρονιές, η φετινή παρουσιάζει πτώση στις διανυκτερεύσεις σε ποσοστό 15% στην ηπειρωτική και 10% στη νησιωτική Ελλάδα με γενναίες προσφορές ξενοδοχείων και μειωμένο μέσο όρο εσόδων.

"Το 2019 "χτυπά καμπανάκι" για το 2020", τονίζει και σημειώνει ότι το μεγάλο στοίχημα για τα επόμενα χρόνια είναι η επαναφορά του οδικού τουρισμού απο την κεντροδυτική Ευρώπη.

Μετά το πλήγμα που κατάφερε ο πολυήμερος ακτοπλοϊκός αποκλεισμός της Σαμοθράκης, ο επικεφαλής της ΠΟΞ υπογραμμίζει για άλλη μια φορά ότι η χώρα χρειάζεται υποδομές και ανανέωση, ενώ αναφερόμενος στο δεκαετές στρατηγικό πλάνο που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ζήτησε συνεργασία και διάλογο με τους φορείς του τουρισμού για να εκλείψουν οι χρόνιες παθογένειες.

Όσοι δεν το κατάλαβαν, και την επόμενη χρονιά τα πράγματα θα είναι δύσκολα κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρά για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας.

Καλό είναι λοιπόν να μην πιστεύουμε εκείνους που τυχόν προβλέψουν και για του χρόνου διψήφια αύξηση, όπως έκαναν και για το 2019!

Β.Μ.

https://www.rodiaki.gr/

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot