Τέταρτη επίσκεψη πραγματοποιούν οι επιστήμονες του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Θερμά της Κω για την ολοκλήρωση της χαρτογράφησης βράχων και υποθαλάσσιου πυθμένα. Σύμφωνα με τον Επίκουρο Καθηγητή Γεωλογίας του Πολυτεχνείου, Βασίλη Μαρίνο, οι δικές του έρευνες αφορούν άμεσα την αντοχή της βραχομάζας για την αποφυγή ατυχημάτων στο στάδιο αξιοποίησης της πειοχής, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν παλαιότερες καταπτώσεις, σε μια, ούτως ή άλλως, προκλητική περιοχή για γεωτεχνική μελέτη.
Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γεωλογικής Ωκεανογραφίας & Φυσικής Γεωγραφίας του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Εύη Νομικού, από τη μεριά της, ερευνά τα κρυμμένα μυστικά του βυθού, εξευρευνόντας διεξοδικά τα υποθαλάσσια ηφαίστεια και τα ενεργά σεισμικά ρήγματα, αναζητώντας, παράλληλα, άγνωστες θερμές πηγές. Παράλληλα, ερευνάται αν ο σεισμός του 2017 στην Κω έχει μεταβάλλει τη χημική σύσταση του συγκεκριμένου υποθαλάσσιου περιβάλλοντος.
Ο Δήμαρχος, Θεοδόσης Νικηταράς, από μέρους του, υποσημειώνει ότι το σχέδιο αξιοποίησης των εμπρός Θερμών, περιλαμβάνει και την ανοικοδόμηση του παλαιού κτιρίου που δεσπόζει στο σημείο, πάντα με γνώμονα τις προδιαγραφές του ιαματικού-θερμαλιστικού τουρισμού.
Ο ίδιος, υπογραμμίζει ότι το σχέδιο ανάπτυξης καο μετέπειτα εκμετάλλευσης των ιαματικών πηγών του νησιού μας βρίσκεται στην τελική ευθεία και τώρα μοναδικός εχθρός είναι ο χρόνος ...