Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω

Σεπτέμβριος 16, 2024

Εκ μέρους του Σωματείου του Νοσοκομείου της Κω , καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να παρευρεθούνε την Τετάρτη 6:30 έξω από το Νοσοκομείο μας για να Διεκδικήσουμε:

  • Στελέχωση Παθολογικής , Παιδιατρικής, Καρδιολογικής Κλινικής με μόνιμους ιατρούς και ενίσχυση όλων των μονών ειδικοτήτων.
  • Μόνιμες  Προσλήψεις σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό, τεχνικό, βοηθητικό προσωπικό.
  • Στελέχωση όλων των Κέντρων Υγείας του νησιού με Υγειονομικό Προσωπικό.
  • Γενναία Αύξηση Κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία.
  • Στελέχωση ΕΚΑΒ Κω.

Δυστυχώς τα προβλήματα στο Νοσοκομείο μας αν και από χρόνια γνωστά, τείνουν σε ραγδαία επιδείνωση. Είναι ξεκάθαρο για μας πως οι λύσεις με ιδιωτικές πρωτοβουλίες όπως συμβάσεις ιδιωτικού έργου από ιατρούς και εταιρείες δεν είναι προς το συμφέρον της Υγείας μας. Οι ιατροί που έρχονται και φεύγουν με μετακινήσεις από άλλα Νοσοκομεία,  και με ιδιωτικές συμβάσεις δεν μας εξασφαλίζουν συνεχόμενη παροχή υγείας καθώς και οι μετακινήσεις αλλά και οι συμβάσεις λήγουν και πάλι παραμένουμε χωρίς βασικές ειδικότητες. Τα Νοσοκομεία έχουν αφεθεί στο έλεος τους να ανταπεξέλθουν χωρίς την Κρατική Χρηματοδότηση που τους αρμόζει, σε συμβάσεις για την σίτιση, την ασφάλεια, τα μικροβιολογικά εργαστήρια, τα ασθενοφόρα. Και φυσικά όλο αυτό έχει και υγειονομικό αλλά και οικονομικό κόστος σε όλους τους πολίτες. Είναι χρέος μας να παλέψουμε για την Δημόσια και δωρεάν Υγεία που ένα κράτος πρέπει να παρέχει στους πολίτες.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!!!!!

Το Σωματείο

16/9/24

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot