Το κόλπο που χρησιμοποιούσε εξαφάνιζε τις αποδείξεις, παρότι εμφάνιζε τις παραγγελίες και συνεπώς όποιος παρακολουθούσε δεν υποψιαζόταν τίποτα.
Ειδικότερα, ο ταχυδακτυλουργός εστιάτορας καταχωρούσε στον υπολογιστή όλες τις παραγγελίες που έπαιρναν τα γκαρσόνια και ως εκεί όλα καλά και νόμιμα, αφού ο πελάτης έπαιρνε απόδειξη στα χέρια του.
Όμως, η νομιμότητα σταματούσε εκεί. Το πειραγμένο λογισμικό αντί να καταχωρήσει τις παραγγελίες και να τις καταγράψει ως αποδείξεις μέσω των οποίων θα καταβαλλόταν ο ΦΠΑ και ο φόρος εισοδήματος στο Δημόσιο, ω του θαύματος τις εξαφάνιζε και έτσι οι μεν πελάτες είχαν αποδείξεις στα χέρια, αλλά η εφορία δεν έβλεπε ούτε αποδείξεις ούτε χρήμα.
Κι όλα αυτά μέχρι που την περασμένη Δευτέρα πήγαν στην Αγία Ευφημία της Κεφαλλονιάς όπου βρίσκεται το εστιατόριο, κλιμάκιο ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από άλλο νομό.
Κάνοντας έλεγχο στα βιβλία του εστιατορίου είδαν τον υπολογιστή και ψιλιάστηκαν ότι κάτι συμβαίνει.
Για να τον ελέγξουν θέλησαν να τον πάρουν μαζί τους, αλλά εκεί αντέδρασε ο εστιάτορας και ύστερα από δύο ώρες αντεγκλήσεων οι ελεγκτές κατάσχεσαν τον υπολογιστή.
Και όταν έκαναν τον έλεγχο αποκάλυψαν και το μαγικό κόλπο που εξαφάνιζε τα δελτία παραγγελίας. Μάλιστα διαπίστωσαν ότι είχε εξαφανίσει 688 δελτία τα οποία ποτέ δεν είχαν γίνει αποδείξεις, συνολικής αξίας 28.300 ευρώ.
Την επόμενη στιγμή μπήκε λουκέτο 48 ωρών και ξεκίνησε έλεγχος εξονυχιστικός στα βιβλία του εστιατορίου.
Παράλληλα ελέγχεται και η εταιρεία που χορήγησε το λογισμικό για να διαπιστωθεί αν το ..μαγικό έγινε από αυτή ή αν το έκανε ο εστιάτορας.
Αν διαπιστωθεί ότι το είχε "πειράξει" η εταιρεία που το πούλησε, τότε θα ξεσκονιστούν όλες οι επιχειρήσεις που έχουν προμηθευτεί το εν λόγω ή άλλο λογισμικό από την ίδια εταιρεία.