Άκρως αποκαλυπτική είναι η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για την υπόθεση της Πάτρας και τον θάνατο της Τζωρτζίνας.
Στο πόρισμα των 54 σελίδων, η ψυχολόγος αναφέρεται στην συνομιλία που είχε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ αναλύει και τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας.
Όπως τονίζει, η Ρούλα Πισπιρίγκου πέφτει σε αντιφάσεις, στερείται συναισθήματος, ενώ η αφήγησή της φαίνεται να μην είναι αληθής.
Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, οι σκέψεις της γυρνούν συνέχεια γύρω από τον Μάνο Δασκαλάκη κατασκευάζοντας αντιζηλίες.
Αναφορικά με τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, η ψυχολόγος διαπιστώνει ότι η 9χρονη ήταν ανήσυχη και προσπαθούσε να «δουλέψει μέσα της» τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, ενώ είχε και τον φόβο μην της συμβούν τα ίδια πράγματα.
«Μη αληθής η αφήγησή της»
«Οι πληροφορίες που δίνει δεν είναι αξιόπιστες», υπογραμμίζει η ψυχολόγος για την κατηγορούμενη.
Σε πολλά σημεία η αφήγησή της φαίνεται μη αληθής, στην προσπάθειά της να διαψεύσει μια οδυνηρή πραγματικότητα. Είναι φανερό, ότι οι σκέψεις της και οι επενδύσεις της επικεντρώνονται γύρω από τον σύζυγό της, ενώ φαίνεται να δημιουργεί εκ των υστέρων κατασκευές, γύρω από ζητήματα αντιζηλίας με άλλες γυναίκες.
«Οι περιγραφές για τα παιδιά της, μας επιτρέπουν να υποθέσουμε ότι τα αντιλαμβανόμαστε ως μία ναρκισσιστική προέκτασή της, που καλούνται να εκπροσωπήσουν τον δικό της λόγο και τις δικές της επιθυμίες. Η ίδια φάνηκε να μην κατανοεί τις θεμελιώδεις αναπτυξιακές τους ανάγκες», αναφέρει μεταξύ άλλων.