Έκκληση στους πολίτες να ψηφίσουν με το μυαλό, και όχι από αγανάκτηση ή οργή, απηύθυνε σήμερα Κυριακή από την Κορινθία ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης. «Η ψήφος διαμαρτυρίας δεν οδηγεί σε λύση, δεν υπάρχει περιθώριο χαμένης ψήφου» τόνισε. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, οι πολίτες καλούνται στις κάλπες να σκεφτούν ποιος τούς είπε τι, να κρίνουν και να συγκρίνουν, και να ψηφίσουν τα κόμματα που πιστεύουν ότι θα οδηγήσουν τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης.
«Δεν οδηγεί σε λύσεις η ψήφος αγανάκτησης.. (Στις προηγούμενες εκλογές) οι πολίτες ψήφισαν για τη λύση του μεταναστευτικού, το οποίο όμως οξύνθηκε... ψήφισαν για να τιμωρήσουν το παλιό πολιτικό σύστημα και το μεγάλο κόμμα της ΝΔ και τελικά θα πληρώσουμε 90 δισεκ. ευρώ επιπλέον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.
«Εμείς θέλουμε συνεργασίες, δεν είμαστε αλαζόνες»,
τονίζει ακόμη στο Πρώτο Θέμα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δηλώνοντας υπέρμαχος της συνεννόησης..
«Ο κ. Τσίπρας για προσωπικό καπρίτσιο -απ' ό,τι φαίνεται- ή επειδή θέλει να δραπετεύσει οδηγεί τη χώρα χωρίς καμία επιχειρηματολογία σε έναν καταστροφικό δρόμο. Αυτό, με υψηλούς τόνους, προσπάθησα να το αποτρέψω» επισημαίνει.
Στο μεταξύ, πυρετός διαβουλεύσεων επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στο επιτελείο της ΝΔ ενόψει της συγκρότησης των νέων ψηφοδελτίων.
Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, δεδομένης της ρητής δέσμευσης του . Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι δεν θα αλλάξει η σειρά των εκλεγμένων του Ιανουαρίου, η «διακεκαυμένη» ζώνη αφορά τις θέσεις των επιλαχόντων σε Α΄ και Β΄ Αθηνών και, φυσικά, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ως Επικρατείας έχουν σήμερα εκλεγεί τέσσερις βουλευτές, κατά σειρά οι Θ. Φορτσάκης, Δ. Σταμάτης, Νίκη Κεραμέως και Β. Οικονόμου.
Οι σχετικές ζυμώσεις διεξάγονται σε διαφορετικά επίπεδα.
Ο κ. Μεϊμαράκης έχει τον τελευταίο λόγο, ενώ κρίσιμος είναι ο ρόλος του διευθυντή του Γραφείου του Σ. Κορομάτζου αλλά και του 36χρονου γραμματέα Ανδ. Παπαμιμίκου (το ενδεχόμενο συμμετοχής στα ψηφοδέλτια να παραμένει ανοικτό) ο οποίος και ανέλαβε τη συνεννόηση με το «ευρωπαϊκό μέτωπο» κατά το δημοψήφισμα του Ιουλίου. Σε επόμενο επίπεδο, οι κ. Κ. Τασούλας, Γ. Βλάχος, Γ. Πλακιωτάκης, Θ. Μπούρας και Κ. Γκιουλέκας έχουν επιφορτιστεί με το έργο της αξιολόγησης των αλλαγών όχι μόνον στις θέσεις αυτών που θα αποχωρήσουν οικειοθελώς αλλά και σε πολιτευτές που παραμένουν επί μακρόν στις λίστες χωρίς να έχουν εκλεγεί.
Από εκεί και πέρα, ενδεχόμενο επιστροφής του κ. Γ. Βουλγαράκη στις γαλάζιες λίστες δεν συζητείται καν από το γραφείο Μεϊμαράκη. Αντιθέτως, δεν αποκλείεται να επανακάμψουν άλλα στελέχη της «καραμανλικής» φρουράς όπως ο κ. Ευ. Αντώναρος, ενδεχομένως σε μία συμβολική θέση, και ο κ. Γ. Παπαθανασίου στη Β΄ Αθήνας.
Στη Συγγρού θα επιθυμούσαν τη συμμετοχή της κ. Μαριέττας Γιαννάκου, χωρίς όμως να έχει γίνει πρόταση. Η ίδια δηλώνει ενεργή και μάλλον δεν γοητεύεται από «τιμητικού χαρακτήρα» θέσεις στα ψηφοδέλτια.
Το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του προέδρου της ΟΝΝΕΔ κ. Σάκη Ιωαννίδη, αντί της 12ης τιμητικής του Επικρατείας τον Ιανουάριο, συζητείται, ενώ εκτός εκλογικής μάχης θα παραμείνει ο κ. Θ. Ρουσόπουλος.