Τουλάχιστον έναν ολόκληρο μήνα, τα έμπειρα στελέχη της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης οργανωμένου Εγκλήματος και εμπορίας ανθρώπων, λάμβαναν υπό άκρα μυστικότητα, καταθέσεις από γυναίκες - θύματα, που εξέδιδαν τα μέλη των δυο εγκληματικών οργανώσεων.
Ανάμεσα στις γυναίκες, με καταγωγή την Λατινική Αμερική, που κατέθεσαν, βρίσκονται και κάποιες που είχαν καταφέρει είτε να αποπληρώσουν τα υποτιθέμενα χρέη τους, είτε κάποιες που είχαν καταφέρει να διαφύγουν.
«Κάποιες από εμάς είχαν καταφέρει να αποπληρώσουν το υποτιθέμενο χρέος όμως δεν μπορούσαν να φύγουν εάν δεν έκλειναν τρεις μήνες εργασίας στους οίκους και εάν δεν έδιναν και 600 ευρώ επιπλέον».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Iefimerida, οι αστυνομικοί σε συνεργασία και με άλλες ξένες υπηρεσίες, έφεραν πίσω στην χώρα μας γυναίκες που βρίσκονταν στη Ρώμη αλλά και στην Ισπανία, δίνοντας οι ίδιες σημαντικές πληροφορίες.
«Η αμοιβή ήταν 50 ευρώ. Τα 25 ευρώ πήγαιναν στον οίκο και τα αλλά 25 για την αποπληρωμή του χρέους μας. Από αυτά τα χρήματα πληρώναμε και για τις φθορές μέσα στους οίκους ενώ μας επέβαλαν συνέχεια και πρόστιμα. Για παράδειγμα εάν χάναμε κάποιο κλειδί το πρόστιμο ήταν 10 ευρώ. Υπήρχαν όμως και μεγαλύτερα πρόστιμα . Αν αργούσαμε το πρόστιμο ήταν 50 με 100 ευρώ , μη ικανοποιημένος πελάτης 50€ , ρεπό που παίρναμε από μόνες μας 100€».
Ανάγκαζαν τις κοπέλες σε αλλεπάλληλα ερωτικά ραντεβού
Οι 51 γυναίκες, στις οποίες παρασχέθηκε αρωγή και προστασία, ήταν αναγκασμένες να πραγματοποιούν αλλεπάλληλα ερωτικά ραντεβού. Στην Αθήνα εργάζονταν σε δυο βάρδιες και συγκεκριμένα από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, ενώ στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν συνολικά τέσσερις βάρδιες. Παράλληλα στη συμπρωτεύουσα είχε καθιερωθεί αργκό με την ονομασία «τζαζ».
Αυτό σήμαινε πως αν μια κοπέλα έκανε πολλά ραντεβού και έβγαζε κέρδος τα δυο πρώτα δεν τα πληρωνόταν καθόλου και όλο το ποσό πήγαινε για τα... λειτουργικά έξοδα του οίκου ανοχής.
Ο δικηγόρος κ.Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης,
Η νομική άποψη
Σε δήλωση του στο Iefimerida, ο δικηγόρος τριών βασικών κατηγορουμένων, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, επισημαίνει: ««Οι εντολείς μου έχουν πάρει προθεσμία για την Τρίτη , προκειμένου να απολογηθούν. Η δίωξη που έχει ασκηθεί δεν συνάδει με τα πραγματικά περιστατικά. Η θέση των εντολέων μου είναι ξεκάθαρη , πως δεν έχουν καμία σχέση με οποιαδήποτε πράξη εμπορίας ανθρώπων , ούτε φυσικά ως μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης. Το αποδεικτικό υλικό που έχει η κυρια ανακρίτρια είναι διαφωτιστικό και οι κατηγορίες οι οποίες αντιμετωπίζουν θα εκπέσουν».
<p>Πηγή: https://www.iefimerida.gr/ellada/kykloma-trafficking-anatrihiastikes-martyries-thymaton