Εφτασαν τα 200 τα μωράκια της οργάνωσης «HOPEGENESIS»

Δεκέμβριος 28, 2019
jumbo-banner

Τα 200 έφτασαν πλέον τα μωράκια της HOPEGENESIS, με ένα από τα τελευταία μωράκια να είναι ένα κοριτσάκι από την Κάσο που γεννήθηκε στο Νοσοκομείο Μητέρα, με τη στήριξη του οργανισμού Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative ) και του Δρ Στυλιανού Κώτση.
Τα 200 μωρά που γεννήθηκαν στη διάρκεια του προγράμματος κατάγονται από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας που είχαν αρνητικό ισοζύγιο ή μηδενικές γεννήσεις!
Με έτος ίδρυσης το 2015, η HOPEgenesis είναι μία ελληνική, αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση που έχει ως όραμα την ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, προσφέροντας δωρεάν την πλήρη κάλυψη των αναγκών μιας γυναίκας από τη στιγμή που μένει έγκυος έως και τη γέννα.
Η οργάνωση επικεντρώνεται κυρίως στις γυναίκες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή απομονωμένα νησιά στην Ελλάδα. Για να είναι πιο αποτελεσματική η δράση της, η HOPEgenesis έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες.
Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι 15 έμπειροι επαγγελματίες από τομείς όπως η ιατρική περίθαλψη, η επικοινωνία και τα μέσα ενημέρωσης, η ανάπτυξη των επιχειρήσεων, το μάρκετινγκ και ο πολιτισμός. Η ομάδα υποστηρίζεται από γυναικολόγους, νοσηλευτές, μαίες, διοικητικό προσωπικό και εθελοντές που όλοι μοιράζονται τους ίδιους στόχους και όραμα με τη HOPEgenesis.
Επί του παρόντος, 60 εθελοντές είναι ενεργοί, οι οποίοι συμμετέχουν στην καθημερινή λειτουργία και ανάπτυξη του οργανισμού.
Από το 2017 περισσότερα από 1.500 άτομα έχουν ενταχθεί στη HOPEgenesis ως φίλοι. Η υποστήριξή τους υπήρξε καθοριστική για την ίδρυση αυτού του μη κερδοσκοπικού οργανισμού.
Επιπλέον, πάνω από 80 μεγάλες ελληνικές εταιρείες είναι ήδη συνεργάτες. Η υποστήριξη που παρέχουν γίνεται με ποικίλους τρόπους και είναι κρίσιμη για τις καθημερινές δραστηριότητες της HOPEgenesis. Πλέον σημαντική είναι η υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ιδρύματος Λάτση, που καλύπτουν λειτουργικά έξοδα της οργάνωσής μας.
Η Τιμητική Επιτροπή των Μεντόρων αποτελείται από 16 εξέχουσες προσωπικότητες που έχουν πολυετή εμπειρία στην παροχή βοήθειας στην Ελλάδα και είναι καίριες για τη στρατηγική και την προσέγγιση.
Επιπλέον, λειτουργεί Επιστημονικό Συμβούλιο που αποτελείται από 11 διακεκριμένους επιστήμονες από τον τομέα της ιατρικής για να συμβουλεύει και να καθοδηγεί.
Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι 16 έμπειροι επαγγελματίες από τομείς όπως η ιατρική περίθαλψη, η επικοινωνία και τα μέσα ενημέρωσης, η ανάπτυξη των επιχειρήσεων, το μάρκετινγκ και ο πολιτισμός. Η ομάδα υποστηρίζεται από γυναικολόγους, νοσηλευτές, μαίες, διοικητικό προσωπικό και εθελοντές που όλοι μοιράζονται τους ίδιους στόχους και όραμα με τη HOPEgenesis.
Η Ιατρική Ομάδα αποτελείται από 80 γιατρούς, μαίες και άλλους επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται σε 15 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.
Η HOPEgenesis δραστηριοποιείται και επικεντρώνεται στην Ελλάδα, ιδιαίτερα σε μεμονωμένα χωριά της ηπειρωτικής χώρας και απομακρυσμένες νησιωτικές κοινότητες. Εχει ενεργή παρουσία σε 37 νησιά και 317 ηπειρωτικά χωριά που είχαν ελάχιστες ή μηδενικές γεννήσεις από το 2015. Συνεργάζεται με 16 Ιατρικά Κέντρα-Μαιευτήρια στις πόλεις: Αγρίνιο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καρπενήσι, Κοζάνη, Λαμία, Λαρισα, Πάτρα, Ρόδος, Σύρος, Χίος.
Η προσοχή της οργάνωσης στρέφεται στις γυναίκες των απομονωμένων νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας και, σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, προσφέρει ασφάλεια στις γυναίκες που ήδη κυοφορούν καθώς και κίνητρα στις υπόλοιπες να τεκνοποιήσουν.
Από τα Δωδεκάνησα, στο ελπιδοφόρο πρόγραμμα της HOPEgenesis έχουν ενταχθεί το Αγαθονήσι, το Καστελόριζο, η Νίσυρος, η Τήλος, η Χάλκη, η Κάσος, η Αστυπάλαια, η Ψέριμος, η Πάτμος, οι Αρκιοί και οι Λειψοί.
Στη HOPEgenesis μπορούν να απευθυνθούν:
1. Έγκυες γυναίκες ή γυναίκες που επιθυμούν να κυοφορήσουν από τις περιοχές δράσης της οργάνωσης των οποίων είναι μόνιμοι κάτοικοι.
Η μόνιμη κατοικία πιστοποιείται:
Α. Με βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το Δήμο ή την Κοινότητα
Β. Λογαριασμό ΔΕΚΟ
2. Γυναίκες από το νησί της Καλύμνου που είναι έγκυες στο 3ο τους παιδί ή επιθυμούν να κυοφορήσουν το 3ο τους παιδί.
3. Έγκυες γυναίκες ή γυναίκες που επιθυμούν να κυοφορήσουν και κατοικούν μόνιμα σε απομονωμένη περιοχή της Ελλάδας (που δεν είναι ήδη καταγεγραμμένη στις περιοχές δράσης της HOPEgenesis).
4. Εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης που επιθυμούν να εντάξουν την κοινότητα ή τον δήμο τους στο πρόγραμμα του οργανισμού.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να ενταχτούν στο πρόγραμμα μέχρι την 18η εβδομάδα της κύησής τους.
5. Γυναίκες που επιθυµούν να κυοφορήσουν αλλά αντιµετωπίζουν προβλήµατα γονιµότητας. H HOPEgenesis παρέχει υπηρεσίες θεραπείας υπογονιµότητας (ivf) σε 28 νησιά σε συνεργασία µε µεγάλα κέντρα γονιµότητας της Ελλάδας. Τα νησιά που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι: Αγαθονήσι, Άγιος Ευστράτιος, Ανάφη, Αντικύθηρα, Αρκιοί, Γαύδος, Δονούσα, Ελαφόνησος, Ηρακλειά, Θύμαινα, Κάλαμος, Κάσος, Καστελόριζο, Καστός, Κίμωλος, Κουφονήσια, Λειψοί, Μεγανήσι, Νίσυρος, Οινούσσες, Σίκινος, Σχοινούσα, Τήλος, Φολέγανδρος, Φούρνοι, Χάλκη, Ψαρά, Ψέριμος
Προϋποθέσεις:
-Να είναι αποκλειστικά µόνιµοι κάτοικοι του νησιού σας.
-Nα έχουν ετήσιο εισόδηµα µέχρι 14.000 €
-Να είναι ασφαλισµένες στον ΕΟΠΠΥ

 

 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot