Εκτός πανεπιστημιακών ιδρυμάτων βρίσκονται ήδη περίπου 80.000 αιώνιοι φοιτητές, οι οποίοι διαγράφηκαν από τα μητρώα πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους.
Τους επόμενους, μήνες ο συνολικός αριθμός των διαγραφόμενων φοιτητών αναμένεται να φτάσει τους 150.000. Μόνο στο μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας, στο Καποδιστριακό, σχεδόν 50.000 λιμνάζοντες φοιτητές αποτελούν παρελθόν και δεν βρίσκονται πλέον στα μητρώα του Ιδρύματος.
Αναφορικά με τους φοιτητές που πληρούσαν τις προϋποθέσεις της ρύθμισης του υπουργείου Παιδείας (υπολογίζονται σε 25.000) αρκετοί από αυτούς έχουν επιστρέψει στα αμφιθέατρα και έχουν τη δυνατότητα με διπλές εξεταστικές που θα ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο, να δώσουν τα τελευταία μαθήματα που χρωστούν, προκειμένου να λάβουν τα πτυχία τους, ενώ ήδη υπάρχει και ένας αριθμός φοιτητών που ολοκλήρωσε τις εξετάσεις και πήρε πτυχίο, όπως γράφει σήμερα το «Έθνος».
Στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα ολοκληρώθηκαν οι διαγραφές 7.000 παλαιών σπουδαστών, όσοι δηλαδή από τους λεγόμενους «λιμνάζοντες» την τελευταία διετία δεν έδειξαν ενδιαφέρον να εξεταστούν σε κάποιο μάθημα. Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σχεδόν 13.000 αιώνιοι φοιτητές, ουσιαστικά δεν αποτελούν κομμάτι του Ιδρύματος. Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, σύμφωνα με τον πρύτανη Αθανάσιο Καραμπίνη, οι περίπου 2.000 «λιμνάζοντες» φοιτητές έχουν επί της ουσίας διαγραφεί και απομένει μόνο το τυπικό μέρος, της έκδοσης δηλαδή διαπιστωτικών πράξεων. Όπως ανέφερε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης, από τα μητρώα του Ιδρύματος σβήστηκαν συνολικά 7.904 φοιτητές.
Στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, όπως αναφέρει η εφημερίδα, δεν έχουν γίνει διαγραφές και μάλιστα το Ίδρυμα πήρε την απόφαση να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του θέματος από το υπουργείο Παιδείας.
news.gr