Ξεχείλισε η οργή των φοιτητών Ιατρικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, από την αναλγησία εταιρείας η οποία τους προσέφερε να φάνε ληγμένα και μουχλιασμένα τρόφιμα. Μάλιστα όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές όταν ρώτησαν γιατί είχαν αφαιρεθεί οι ετικέτες με τις ημερομηνίες λήξης από επιδόρπιο, τους απάντησαν ότι «θεωρήθηκαν λανθασμένες».
Οι εταιρείες παίρνουν 3.700.000 ευρώ από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την σίτιση αναφέρουν οι φοιτητές της Ιατρικής και υπογραμμίζουν ότι «δεν θα πεθάνουμε ούτε θα πεινάσουμε για τα κέρδη των εργολάβων που έχουν αναλάβει τη σίτιση».
Οι φοιτητές καταγγέλλουν επίσης ότι:
Οι εταιρίες προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους φέτος με την πληθωριστική κρίση έχουν μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις μερίδες, ενώ αρνούνται συχνά να δώσουν συμπλήρωμα στις μικρές μερίδες.
Πολλές μέρες της εβδομάδας τελειώνει το κρέας που έχουν στο μενού στις 14:30 ενώ τα φοιτητικά εστιατόρια είναι ανοιχτά και υποχρεωμένα να παρέχουν φαγητό 12:30-15:30. Στην Ιατρική οι φοιτητές/τριες έχουμε καταλήξει πάρα πολλές φορές να τελειώνουμε την κλινική μας άσκηση στις 15:00 και να τρώμε μόνο ρύζι ή σκέτα μακαρόνια γιατί η εταιρεία δεν παρέχει αρκετές μερίδες προκειμένου να μεγιστοποιήσει το κέρδος της.
Άτομα που δεν είναι δικαιούχοι δεν μπορούν να πληρώσουν ξεχωριστά για το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα τους. Είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ενιαία 2,30 και για τα δύο γεύματα. Όμως οι σχολές μας βρίσκονται έξω από την πόλη με αποτέλεσμα να μην τρώμε σχεδόν ποτέ το βραδινό που έχουμε πληρώσει. Ταυτόχρονα άμα θέλουμε να σιτιστούμε στην λέσχη στο κέντρο πρέπει μόνο για το βραδινό να πληρώσουμε πάλι 2,30. Αυτό κάνει ξεκάθαρη την αισχροκέρδεια των caterings πάνω στους φοιτητές.
Για τους λόγους αυτούς οι φοιτητές ζητούν δωρεάν σίτιση για όλους. Να φύγουν τα Catering και οι εργολάβοι από την σίτιση. Το πανεπιστήμιο να προσλάβει εργαζόμενους και να διαχειρίζεται μόνο του την σίτιση των φοιτητών. Να κάνει ό,τι χρειάζεται το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η επιτροπή σίτισης και η Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας για να βελτιωθεί η ποιότητα και να επαρκεί η ποσότητα του φαγητού. Να γίνονται τακτικά έλεγχοι και να πραγματοποιείται τακτικά δειγματοληψία στα τρόφιμα. Να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση για την σίτιση. Να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα από το αποθεματικό του ΕΛΚΕ.https://www.ethnos.gr/greece/article/254377/panepisthmiothessaliasedosanlhgmenakaimoyxliasmenatrofimastoysfoithteshetaireiaesbhsethnhmeromhnialhxhs