Η γραφειοκρατία κρατούσε καθηλωμένες τις μπουλντόζες για δύο χρόνια με τα κτίρια να είναι ετοιμόρροπα κι επικίνδυνα
Στην κατεδάφιση του πρώτου από τα 13 επικίνδυνα κτίρια που βρίσκονται στο Δήμο της Αθήνας προχώρησε τη Δευτέρα το πρωί η ανάδοχη εταιρία που ανέλαβε να απομακρύνει τα ετοιμόρροπα σπίτια πάνω από τα κεφάλια των Αθηναίων.
Η κατάσταση πολλών κτιρίων επιδεινώθηκε με τον σεισμό του προηγούμενου μήνα και κρίθηκε αναγκαία η άμεση κατεδάφισή τους. Ωστόσο, ακόμα κι αυτά τα κτίρια, που αποτελούν ωρολογιακές βόμβες άγονται και φέρονται από τον Άννα στον Καϊάφα, καθώς η γραφειοκρατία επιτάσσει να περιμένουν αποφάσεις επί αποφάσεων για να μπει μπουλντόζα και οι περίοικοι να προσεύχονται να μην τους έρθουν στο κεφάλι...
Παρόλα αυτά, όπως είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Μπρούλιας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος καλοκαίρι» οι κατεδαφίσεις έχουν μπει στην τελική ευθεία κι ως τα τέλη Αυγούστου θα έχουν απομακρυνθεί όλα τα επικίνδυνα κτίρια.
Στην οδό Μυλοποτάμου και Συνταγματάρχου Δαβάκη το κτίριο είχε κριθεί επικινδύνως ετοιμόρροπο και ήταν το πρώτο που άρχισε να πέφτει από το μηχάνημα του ανάδοχου, που ανέλαβε να ρίξει το πρώτο από τα 13 συνολικά.
«Είναι 13 κτίρια σ’ όλη την Αθήνα. Είναι το "τυχερό" αυτό που ξεκινήσαμε πρώτο. Έχουν χαρακτηριστεί 13 κτίρια κατεδαφιστέα κι από τη στιγμή που είχαμε τον ανάδοχο ήταν θέμα χρόνου να προχωρήσουμε τις άδειες. Μας πήρε δύο χρόνια να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες» είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας και πρόσθεσε ότι πρέπει να προσπελαστεί ένας γραφειοκρατικός κυκεώνας για να μπει μπουλντόζα, ενώ στα διατηρητέα η διαδικασία που ακολουθείται είναι ακόμα πιο σύνθετη και χρονοβόρα. Κλείνοντας ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης φέρει την κύρια ευθύνη για την κατεδάφιση κι εφόσον υπάρχει ιδιοκτήτης, χρεώνεται εκείνος την κατεδάφιση.
ethnos.gr