Νέες χειμερινές προτάσεις από τα Planet Gym "kenjutsu & kung fu"!

Οκτώβριος 30, 2015
jumbo-banner

Φέτος τον Χειμώνα τα Planet Gym κάνουν την διαφορά μέσα από νέα ομαδικά προγράμματα όπως αυτά εδώ και επιπλέον 2 νέες πολεμικές τέχνες όπως το "KenJutsu" και το "Kung Fu".

Το Kung Fu είναι όρος που έχουμε δανειστεί όταν αναφερόμαστε σε κινέζικες πολεμικές τέχνες. Κυριολεκτικά σημαίνει "εργασία" και "άνθρωπος"), μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε περιβάλλοντα εντελώς άσχετα με τις πολεμικές τέχνες, και αναφέρεται σε κάθε φυσικό επίτευγμα ή ικανότητα που καλλιεργείται μέσα από την πολύχρονη προσπάθεια και σκληρή δουλειά. Είναι μόνο στα τέλη του εικοστού αιώνα, που ο όρος αυτός χρησιμοποιείται σε σχέση με τις πολεμικές τέχνες από την κινεζική κοινότητα.

Το Kenjutsu δημιουργήθηκε από την εποχή του Edo (παλιά ονομασία του Tokyo) από μεγάλους και γνωστούς ξιφομάχους, ανάμεσα τους οι Yagyu Munenori, Yagyu Jubei, Miyamoto Musashi, Itto Ittosai, Sasaki Kojiro, κ.α.. Μετά την επανάσταση για την Επαναφορά της Ειρήνης, γνωστή ως Meiji Restoration, από τον πολιτικό και ξιφομάχο, Ryoma Sakamoto, ο οποίος ήταν γνωστός για την επανάσταση του για να επαναφέρει την ειρήνη στην Ιαπωνία με σκοπό την πτώση του δικτάτορα της τότε εποχής, Ieyasu Toyotomi, ο εμφύλιος πόλεμος έπαυσε μετά την πτώση και τον αφανισμό της γνωστής μαφίας, Shinsengumi, η οποία είχε επαναστατήσει τότε εναντίον σε όσους χρησιμοποίησαν τα τυφέκια. Η ιδέα των Shinsengumi ήταν να είναι πιστοί στον κώδικα του ξίφους.

Αν λοιπόν θέλεις να ασχοληθείς με έναν διαφορετικό τρόπο γυμναστικής δεν έχεις πάρα να τους επισκεφτείς ή να τους καλέσεις για να μάθεις περισσότερα!

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot