« Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ο πολιτικός διάλογος διεξάγεται με ευπρέπεια και επιχειρήματα. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι στην πολιτική υπάρχουν αντίπαλοι αλλά όχι εχθροί.
Η τοξικότητα, η οξύτητα και ο διχαστικός λόγος είναι στοιχεία που κυριάρχησαν στο πρόσφατο παρελθόν και τα πλήρωσαν πολύ ακριβά τόσο η χώρα όσο και οι πολίτες», τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που υπέβαλε η αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο κ. Κόνσολας αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών ανέφερε ότι στο θέμα των επισυνδέσεων με ευθύνη της ΕΥΠ υπήρξαν και αποδόθηκαν πολιτικές ευθύνες από την πλευρά της κυβέρνησης. Οι ευθύνες αυτές προσωποποιήθηκαν στο πρόσωπο του πρώην Διοικητή της ΕΥΠ και στο γενικό γραμματέα του Πρωθυπουργού.
Όπως είναι δεδομένο ότι με πρωτοβουλία της ίδιας της κυβέρνησης ήρθε στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που αυστηροποιεί το πλαίσιο των επισυνδέσεων, βάζοντας πρόσθετες ασφαλιστικές δικλείδες με την πρόβλεψη για συνυπογραφή κάθε αιτήματος από δεύτερο εισαγγελέα.
Παράλληλα υπενθύμισε τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ που έγιναν επί Σύριζα αλλά και την υποκλοπή προσωπικών μηνυμάτων του τότε αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας , ο οποίος εντελώς συμπτωματικά στοχοποιήθηκε γιατί είχε εκφράσει την άποψη ότι ο νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών ήταν αντισυνταγματικός.
Επισήμανε ότι η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες απέναντι στην κυβέρνηση δεν ανατρέπονται με την επιλογή μιας νέας μορφής τοξικότητας, αφού:
-Τα τρία τελευταία χρόνια η ελληνική οικονομία έχει αναβαθμιστεί 11 φορές από τους οίκους αξιολόγησης και είναι ένα βήμα πλέον από την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας.
-Έχουν γίνει άλματα στην ψηφιοποίηση του Κράτους, που προσφέρει πλέον ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους πολίτες, όπως πρέπει να κάνει ένα σύγχρονο Κράτος.
-Για πρώτη φορά έγιναν μειώσεις φόρων.
-Για πρώτη φορά η Ελλάδα ασκεί μια εξωστρεφή και αποτελεσματική εξωτερική αλλά και αμυντική πολιτική. Με ενίσχυση των ενόπλων μας δυνάμεων, ενίσχυση του διπλωματικού μας κεφαλαίου αλλά και του διεθνούς ρόλου της χώρας.
Έκλεισε την ομιλία του , λέγοντας: « Ο πολιτικός χρόνος , που επέλεξε η αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας, δεν είναι ουδέτερος. Συμπίπτει με το χρόνο των εκλογών, που είναι πολύ κοντά.
Εκεί θα κληθεί να αποφανθεί και να αποφασίσει για όλα ο Έλληνας πολίτης. Και εκεί θα κριθούν κόμματα, πρόσωπα και πολιτικές».