Το μαρτύριο της κοπέλας αποκαλύφθηκε όταν βρέθηκε στην τσάντα της ένα μαχαίρι, καθώς «φοβόταν για τη ζωή της».
Σοβαρό περιστατικό ακραίου σχολικού εκφοβισμού σημειώθηκε στον Βόλο με θύμα μία 15χρονη, η οποία δεχόταν μπουνιές και κλωτσιές από συμμαθητές της με αποτέλεσμα να της σπάσουν το δάχτυλο.
Το μαρτύριο της κοπέλας αποκαλύφθηκε όταν βρέθηκε στην τσάντα της ένα μαχαίρι, καθώς, όπως είπε η μητέρα της στην ΕΡΤ «φοβόταν για τη ζωή της».
Η ανήλικη μαθήτρια έβρισκε συνεχώς δικαιολογίες να λέει στους γονείς αλλά και τους καθηγητές της για τα χτυπήματα που είχε δεχτεί και τα σημάδια που της είχαν αφήσει, με τον εφιάλτη να είναι καθημερινός.
«Την απειλούσαν με μαχαίρι και με κατσαβίδι και της έλεγαν μάλλον "δεν θα το πεις ούτε στους καθηγητές, ούτε στους γονείς, γιατί θα σου κάνουμε κακό"» δηλωσε ο πατέρας του 15χρονου κοριτσιού. Ο φόβος την οδήγησε, για να προστατέψει τον εαυτό της, να πάρει μαζί της στο σχολείο μαχαίρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις μαθητές εκφόβιζαν την 15χρονη από την αρχή της φοίτησής της στο Γυμνάσιο, ενώ είχαν πάρει διήμερη αποβολή για παλαιότερο περιστατικό ξυλοδαρμού εναντίον της. «Φοβόταν για τη ζωή της» ανέφερε η μητέρα του κοριτσιού μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Πήγε και πήρε ένα μαχαίρι και το έβαλε μέσα στην τσάντα της. Πριν ένα μήνα και κάτι, το οποίο το είδαν κάτι συμμαθήτριες, της το πήραν, το πήγαν στην καθηγήτρια, στην διευθύντρια και από εκεί το μάθαμε» δήλωσε ο πατέρας.
Με τους γονείς αλλά και την μαθήτρια είχε επικοινωνία ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, ο οποίος ζήτησε να διερευνηθεί οποιοδήποτε πειθαρχικό αδίκημα.
«Πρέπει να σας πω ότι μίλησα και με το ίδιο το παιδί, το καθησύχασα. Με την έναρξη της επόμενης χρονιάς του σχολείου δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Δεν θα ανεχτούμε το παραμικρό φαινόμενο βίας στα σχολεία», δήλωσε ο Αλέξανδρος Κόπτσης.
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης από την πλευρά του τόνισε ότι «Θα ελεγχθούν όλοι οι σχολικοί παράγοντες για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί, αλλά έχουμε και την δυνατότητα να ελέγξουμε και εξωσχολικούς παράγοντες».
«Έχει πολύ μεγάλη σημασία να μπορούμε σταδιακά να δημιουργούμε ένα μικροκλίμα στο σπίτι για να μπορεί το παιδί να μεταφέρει και τη δυσκολία που βιώνει μέσα στο σχολικό χώρο», είπε η Άννα Κανδαράκη, Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια και Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών στην ΕΡΤ.
Οι γονείς της ανήλικης, ζήτησαν την προστασία του εισαγγελέα αλλά και την απομάκρυνση των παιδιών από το σχολείο που φέρονται να έκαναν bullying στο παιδί τους.