Πανελλήνιες 2020: Έρχεται αύξηση της εξεταστέας ύλης και τράπεζα θεμάτων με «ζώνες» δυσκολίας

Ιανουάριος 30, 2020

Η εγκύκλιος για τις πανελλήνιες 2020 εκδόθηκε την περασμένη Πέμπτη. Από το 2021 θα θεσμοθετηθεί Τράπεζα Θεμάτων, η οποία θα είναι μία παραλλαγή εκείνης που ίσχυσε έως το 2015 ενώ καθηγητές θα επεξεργαστούν την ποιότητα των θεμάτων τα οποία θα καταταχθούν στις επιμέρους ζώνες δυσκολίας.

 

Αύτο που εξετάζει το υπουργείο Παιδείας είναι να αυξηθεί το πλήθος των υποερωτημάτων κάθε θάματος ενώ δεν αποκλείεται να αυξηθεί και η εξεταστέα ύλη. Με αυτό τον τρόπο οι υπεύθυνοι θέλουν να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την... παπαγαλία των μαθητών - υποψηφίων.

Στο τραπέζι μπαίνει και η προσμέτρηση –για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο– σταδιακά της επίδοσης του μαθητή στις τρεις τάξεις του Λυκείου, ενώ σε βάθος χρόνου θα αναδειχθεί και ως βαθμολογική βάση εισαγωγής ο βαθμός του ενισχυμένου και αξιόπιστου Εθνικού Απολυτηρίου, που θα προκύπτει από τις επιδόσεις των τριών τάξεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, για τους φετινούς υποψηφίους, και μετά τις αλλαγές που αποφάσισε την άνοιξη του 2019 ο τέως υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, οι τελειόφοιτοι θα εξεταστούν με το νέο σύστημα ενώ οι απόφοιτοι θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο νέο σύστημα, και το παλαιό στο οποίο ήδη έχουν εξεταστεί και το οποίο εφαρμόστηκε για τελευταία φορά πέρυσι.

Τα επιστημονικά πεδία και οι ομάδες προσανατολισμού
Στις βασικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των δύο συστημάτων είναι ο τρόπος υπολογισμού των μορίων, τα εξεταζόμενα μαθήματα, η εξεταστέα ύλη αλλά και το ποσοστό θέσεων, το οποίο αναμένεται να γίνει γνωστό προσεχώς.

Μέσα στον Μάρτιο, θα οριστεί η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής για τις φετινές Πανελλήνιες 2020, στις οποίες οι υποψήφιοι θα επιλέξουν το σύστημα και τα εξεταζόμενα μαθήματα, ενώ εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και καταγραφεί ο αριθμός των υποψηφίων ανά σύστημα θα γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με τον αριθμό εισακτέων ανά σύστημα.

Με το ισχύον σύστημα οι υποψήφιοι μπορούν να διεκδικήσουν θέση μόνο σε ένα επιστημονικό πεδίο. Τα προηγούμενα χρόνια, ένας υποψήφιος των θετικών σπουδών είχε τη δυνατότητα, εξεταζόμενος με ένα ακόμα μάθημα επιλογής, να διεκδικήσει και ιατρικές σχολές. Αυτό πλέον θα ισχύει.

 https://www.dikaiologitika.gr/

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot