×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Αρπαχτή α λα… τούρκα

Ιούλιος 23, 2014
Ακριβοπληρωμένη διαφήμιση της ΕΠΟΜ στο «μαϊμού» διαφημιστικό προϊόν. Τι πίνει το ζευγάρι της φωτογραφίας; «Ούζο Πλωμάρι» Ακριβοπληρωμένη διαφήμιση της ΕΠΟΜ στο «μαϊμού» διαφημιστικό προϊόν. Τι πίνει το ζευγάρι της φωτογραφίας; «Ούζο Πλωμάρι»
Διαφήμιση-δυσφήμηση της Λέσβου με χρήματα επιχειρήσεων του νησιού!
 
Μια χωρίς προηγούμενο δυσφήμηση στους Τούρκους επισκέπτες του νησιού υφίσταται η Λέσβος και μάλιστα δι’ εξόδων κάποιων επιχειρήσεων και επιχειρηματιών του νησιού.
 
Ένα λαθρόβιο έντυπο υπό τον τίτλο «MİDİLLİ’ye», δυσφημεί το νησί στους χιλιάδες Τούρκους επισκέπτες του παρουσιάζοντάς τους ψεύτικα ή λανθασμένα στοιχεία, ανύπαρκτες υπηρεσίες, ενώ τους στέλνει και σε ανύπαρκτους τουριστικούς προορισμούς.
 
Κοντά σε όλα αυτά, η κυκλοφορία του, ακόμα και η απόσπαση διαφημίσεων, ίσως να αποτελεί και αντικείμενο ελέγχου του από πολλές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και το ΣΔΟΕ!
 
Εδώ και λίγες μέρες, στο πλοίο της εταιρείας Jale Lines, καθώς και στα γραφεία του προβεβλημένου σε αυτό τουριστικού πρακτορείου «Mytilene Tours», κυκλοφορεί το 48σέλιδο περιοδικό MİDİLLİ’ye, κακοτυπωμένο, με δεκάδες ντόπιες επιχειρήσεις να διαφημίζονται σε αυτό, με τρόπο ώστε αν μη τι άλλο οι ακριβοπληρωμένες καταχωρήσεις μόνο διαφήμιση να μην αποτελούν. Χαρακτηριστική περίπτωση, αυτή της εταιρείας ΕΠΟΜ.
 
Μια φωτογραφία δείχνει ένα ζευγάρι να πίνουν ούζο στην παραλία! Κάποια μπουκάλια κομμένα στη μέση αποτελούν την αναφορά στο διαφημιζόμενο προϊόν, ενώ το εικονιζόμενο ζευγάρι πίνει ούζο… «Πλωμάρι»!
 
Άντε τώρα η ΕΠΟΜ που τα τελευταία χρόνια δεν πολυδιαφημίζεται σε τοπικά Μ.Μ.Ε., να βρει και να ζητήσει το λόγο για τη δυσφήμηση που υπέστη. Σε ποιον να απευθυνθεί; Το περιοδικό είναι κυριολεκτικά λαθρόβιο. Δεν αναφέρει τίποτα που να το ταυτοποιεί. Διευθύνσεις και ονόματα υπευθύνων δεν υπάρχουν πουθενά. Άραγε και τα τιμολόγια που υποτίθεται ότι εκδόθηκαν, είναι ανάλογης νομιμότητας;
 
Εδώ ας σημειωθεί ότι υπάρχουν ευθύνες των επιχειρήσεων που δέχθηκαν να διαφημιστούν στο περιοδικό, για το ότι διαφημίστηκαν σε κάποιους που πρώτη φορά έβλεπαν, σε κάποιο περιοδικό σαφέστατα χωρίς ταυτότητα κάθε λογής.
 
Τουριστικές αντιπληροφορίες
Εντυπωσιακής προχειρότητας είναι και τα κείμενα του περιοδικού αυτού, το οποίο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες παρουσιάστηκε στον εκάστοτε επιχειρηματία ως αυτό που θα φέρει Τούρκους πελάτες στο μαγαζί του. «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται», και κάπως έτσι οι Λέσβιοι επιχειρηματίες διαφημίζονται σε ένα περιοδικό όπου ανάμεσα στα πολλά άλλα τραγικά (θα τα χαρακτηρίζαμε αστεία αν δεν είχαν να κάνουν με την οικονομία του νησιού), προβάλλονται ανύπαρκτα μνημεία και παρουσιάζονται πληροφορίες όπως αυτές για το Σουλτάν Μουσταφά τζαμί, που είναι στη Ρόδο!
moufa2
Τα κιονόκρανα της Κλοπεδής για το περιοδικό-μαϊμού μετακόμισαν στα... Μάκαρα.
 
Ακόμα, υπάρχουν πληροφορίες σχετικές με την εκπαίδευση στα οθωμανικά χρόνια στη Ρόδο, αλλά και άλλα εντυπωσιακά, όπως το Ρέμα της Μαρίας (το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της Μόριας εννοεί), το μοναστήρι του Ταξιάρχη στον Κλαπάδο (για το μνημείο της μάχης του Κλαπάδου το 1912 ο λόγος) και άλλα απίστευτα, όπως η αναφορά στον αρχαιολογικό χώρο των Μακάρων με φωτογραφίες από το ιερό της Κλοπεδής!
 
«Πρόκειται για μια χαρακτηριστική περίπτωση αρπαχτής, με την ευλογία όμως ντόπιων, οι οποίοι και προωθούν τους Τούρκους “διαφημιστές” σε κάποιους ντόπιους επιχειρηματίες, με ίδιο φυσικά όφελος», έλεγε χθες επιχειρηματίας της αγοράς.
moufa3
Το Σουλτάν Μουσταφά τζαμί. Μια χαρά η αναφορά σε αυτό, μόνο που βρίσκεται στην... Ρόδο!

emporosnet.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot