Με μία ολοκληρωμένη πρόταση για ένα σύγχρονο και λειτουργικό Σύνταγμα που θα παρουσιάσει την προσεχή Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάδειξη όλων των πτυχών της κυβερνητικής αποτυχίας που κρατά καθηλωμένη την οικονομία και εντείνει τη γαλάζια ανησυχία για την πορεία της χώρας, αλλά και με κορύφωση της πολιτικής πίεσης για κυβερνητικές απαντήσεις σε καταγγελίες που σχετίζονται με ζητήματα διαχείρισης, απαντά η ΝΔ τόσο τους επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς όσο και στην προσπάθεια που καταλογίζει στην κυβέρνηση να «ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή με βάση ιστορίες που ανακυκλώνονται».
Πεποίθηση των γαλάζιων στελεχών είναι ότι «η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την αναθεώρηση για να αποκρύψει την πολιτική της αποσύνθεση και την παρακμή στην οποία έχει οδηγήσει τη χώρα».
«Αν πραγματικά ενδιαφερόταν να είναι ευρεία, τολμηρή και συναινετική, δεν θα την έφερνε στη Βουλή σε προεκλογικό χρόνο», λένε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας μάλιστα πως «την ίδια ώρα προβαίνει διαρκώς σε διχαστικές κινήσεις που υπονομεύουν την κορυφαία αυτή διαδικασία».
Στη Ν.Δ. πιστεύουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να επιβάλει ακόμη και στον καταστατικό χάρτη της χώρας τις δικές του ιδεοληψίες και αυταπάτες». Θεωρούν πως με την πρότασή του «την περιορίζει σε μια μικρή και ανούσια αναθεώρηση, η οποία θα δεσμεύσει τη χώρα για μία δεκαετία» και σημειώνουν την απουσία ώριμων αλλαγών, που πάντως θα αναδείξει μέχρι τέλους η Ν.Δ. προβάλλοντας και την ευρεία στήριξη της κοινωνίας. «Είναι αδιανόητο να επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ όποτε τον συμφέρει την πλειοψηφία των πολιτών», σχολιάζουν γαλάζιες πηγές επικαλούμενες ότι «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πάνω από το 70% επιθυμούν την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων».
«Μία προς μία θα γίνουν οι ψηφοφορίες», διαμηνύουν στελέχη της, ενώ ο προβληματισμός που θα τεθεί σε κάθε βουλευτή σε σχέση με το άρθρο 16 συνοψίζεται στο ερώτημα: «Πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην μπορεί να έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια, όταν αυτό επιτρέπεται όχι μόνο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αλλά ακόμη και στη Βόρειο Κορέα;».
Θεωρείται βέβαιο ότι και βουλευτές που δεν ανήκουν στη Ν.Δ., αλλά αυτοπροβάλλονται ως δήθεν «καραμανλικοί», θα βρεθούν και εκείνοι προ των ευθυνών τους απέναντι σε μία μείζονα αλλαγή που είχε υποστηριχθεί με θέρμη το 2008 από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.
Διαβάστε τη συνέχεια στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής