Menu

Ν. Μυλωνάς: Αντίσταση και Ανυπακοή στα μέτρα όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος

Ν. Μυλωνάς: Αντίσταση και Ανυπακοή στα μέτρα όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος
jumbo-banner

Πέμπτη 18/5 – 7 μ.μ. Αντίσταση και Ανυπακοή στα μέτρα όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το κείμενο - έκκληση που Ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε και έδωσε στη δημοσιότητα και το προσυπογράφουν 21 πολίτες, επιστήμονες, άνθρωποι των γραμμάτων και
της τέχνης: Όλοι και όλες στο Σύνταγμα –Όλοι και όλες στις πλατείες των πόλεων της Ελλάδας. Αντίσταση και Ανυπακοή στα μέτρα όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος.
Α. Το πολυνομοσχέδιο, για 662 σελίδες μέτρων, που η κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίζει στη Βουλή είναι υπερμνημόνιο με νέα σκληρά βάρη στη πλειοψηφία των πολιτών με την «υποσχετική» αντιμέτρων (χωρίς όμως καμία προοπτική εφαρμογής τους) σε περίπτωση ετήσιου πλεόνασμα άνω του 3,5% (είναι ακριβώς το τοκοχρεολύσιο του κρατικού χρέους των 340 δις ευρώ). Πρόκειται για βάρη σε όλο το φάσμα των κοινωνικών τάξεων. Επιβάλει τις απαιτήσεις των δανειστών και της άρχουσας τάξης της Ελλάδας (τράπεζες, βιομήχανοι, μεγαλο-επιχειρηματίες). Καθορίζει και ασήμαντες λεπτομέρειες όπως αυτές του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές! Μέχρι και διάταξη κατοχύρωσης δικαιώματος των ιδιωτικών σχολείων να παρέχουν υπηρεσίες φροντιστηρίου, για να κλείσουν τα οικοδιδασκαλεια και τα φροντιστήρια της γειτονιάς!!! Ο κύβος έχει ριφθεί. Οι μικρομεσαίο είναι βάσανο! Η αμοιβή της εργασίας είναι βαρίδι. Το κέρδος των επιχειρήσεων είναι ο μοχλός εξόδου από την κρίση! Μόνο η αριστερά μπορεί να επιβάλει αυτή την πολιτική χωρίς αντιστάσεις αυτή την περίοδο στην χωρά μας! Αυτό γίνεται.
Β. Τα μετρα στο οικονομικό πεδίο προδιαγράφουν νέες ετήσιες επιβαρύνσεις 4,6 δις που στοχεύουν κυρίως : τους συνταξιούχους με μειώσεις που θα αποδώσουν 2,3 δις και τους μισθωτούς-ελεύθερους επαγγελματίες με παράλληλη μείωση του αφορολόγητου που θα συμβάλει 2,00 δις και ταυτόχρονη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για να συμπληρωθούν οι απαιτήσεις των δανειστών. Ειδικά για τους συνταξιούχους ο συνδυασμός μειώσεων συντάξεων και αφορολόγητου σημαίνει την αφαίρεση των 2 από τις 12 μηνιαίες συντάξεις. Στα εργασιακά έχουμε Βατερλό στο όνομα της αριστερής διαχείρισης. Δεν ψηφίζεται ακόμη η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων αλλά θεσπίζεται η κατάργηση του υπουργικού βέτο και η αντικατάσταση του με γνωμοδοτικού χαρακτήρα απόφαση του ανωτάτου συμβουλίου εργασίας (που δυνητικά μπορεί να έχει δικαστική χρήση) και ούτε λόγος για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Στην Αυτοδιοίκηση μειώνονται από το 2018 κατά 1,8 δισ. ευρώ το ποσού των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) { Σημαίνει νέα απώλεια εσόδων 1,5 εκ. του Δήμου Κω από τον Φόρου Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων Δωδεκανήσου και τους ΚΑΠ για την κάλυψη γενικών αναγκών}.
Β. Το κυβερνητικό αποτέλεσμα των 2 χρόνων σκληρής διαπραγμάτευσης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έφερε θετικά αποτελέσματα! Το συνεχώς διαφημιζόμενο κλείσιμο των αξιολογήσεων χωρίς μέτρα αποδείχτηκε αναληθές! Για την ρύθμιση του χρέους δεν υπάρχουν δεσμεύσεις! Μόνο λόγια που είναι αντίθετα στις πράξεις. Πέρυσι τον Μάιο το euro group συν-αποφάσισαν τα βραχυ-, μεσο-, και μακρο- πρόθεμα μέτρα για το χρέος: επιμήκυνση, μείωση επιτοκίων και περίοδος χάριτος όταν και όποτε! Μέτρα που το ΔΝΤ ακόμη και τώρα θεωρεί ανεπαρκή και ζήτα νέα μέτρα πέρα από αυτά. Η κυβέρνηση είναι δέσμια των συμβιβασμών και των συμφωνιών της και τα αντίμετρα που υπόσχεται είναι ένας μύθος. Η προβαλλόμενη ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση (αν γίνει) σημαίνει την αγορά ομολόγων 3 δις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και αν γίνει θα δώσει μια ανάσα στις ελληνικές τράπεζες, αλλά και αυτό δεν σημαίνει ότι θα περάσουν στην οικονομία με χαμηλότοκα δάνεια. Η μείωση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών κάνει δύσκολα τα πλεονάσματα του 3,5% και η συνεχιζόμενη εντατικοποίηση της οικονομικής αφαίμαξης τους οδηγεί στα μόνα δυνατά αντίμετρα που είναι τα συσσίτια των φτωχοποιημενων πολιτών!
Γ. Οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές αδιαφορούν για την κοινωνία και κλεισμένοι στον στενό κόσμο τους μιλούν για το ‘’δράμα’’ τους να ψηφίζουν πράγματα που δεν πιστεύουν, αλλά για να μας …σώσουν! Οι βουλευτές σήμερα με την ψήφος τους έχουν προσωπική ευθύνη για την θέση τους στην τοπική κοινωνία και θα ήταν προς τιμήν τους και ανακούφιση για τα νησιά μας να μην ψηφίσουν τα προτεινόμενα.
Ν. Μυλωνάς (δημοτικός σύμβουλος)

kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή