Δύναμη Αλλαγής: O κ. Νικηταράς επιδιώκει ένταση και οξύτητα

Αύγουστος 27, 2014
jumbo-banner
Από την παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
‘’ O κ. Νικηταράς επιδιώκει ένταση και οξύτητα, προφανώς κάτω από την πίεση και την καθοδήγηση ανθρώπων, που αρνούνται να αποδεχθούν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Κάποιοι συμπεριφέρονται ακόμα με όρους του χθες, αρνούνται να πάρουν το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες.
Εμείς δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της έντασης και της οξύτητας.

Η Κως δεν θα ξαναγυρίσει στο παρελθόν. Η Κως αποφάσισε να κάνει μια νέα αρχή.

Δεν θα μπούμε σε άγονες αντιπαραθέσεις.

Οφείλουμε να επισημάνουμε, για λόγους ηθικής τάξης, τα ακόλουθα:
 
- Το επίπεδο ενημέρωσης που έχουμε για τα ζητήματα του Δήμου και ιδιαίτερα για τα οικονομικά, απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ικανοποιητικό. Οι τελευταίοι που ευθύνονται για αυτό είναι οι υπάλληλοι του Δήμου.
- Ουδέποτε ο κ. Γερασκλής ή άλλο στέλεχος της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ απείλησε εργαζόμενο του Δήμου. Είναι απόλυτα ψευδές κάτι τέτοιο. Για εμάς οι εργαζόμενοι και τα στελέχη του Δήμου θα είναι οι άνθρωποι με τους οποίους θα δουλέψουμε μαζί τα 5 επόμενα χρόνια. Όταν όμως αποποιηθήκατε την ευθύνη να προετοιμαστεί το προσχέδιο προϋπολογισμού του δήμου και απαγορεύσατε στα στελέχη των Τ.Υ. να συνεργαστούν με την εκλεγμένη δημοτική αρχή, κάναμε το αυτονόητο: υπενθυμίσαμε στα στελέχη ότι η άρνηση συνεργασίας με τη δημοτική αρχή συνιστά παράπτωμα.
- Στη συνάντηση για την Υγεία, που συγκάλεσε η απερχόμενη δημοτική αρχή κατόπιν εορτής και κατόπιν των εκλογών, υπήρξε εκπρόσωπος μας, η δημοτική σύμβουλος κ. Βάσω Πη, η οποία και τοποθετήθηκε.
- Κάθε επιστολή προς την απερχόμενη δημοτική αρχή, με την οποία ζητούσαμε ενημέρωση, μετά την αποστολή της στον κ. Νικηταρά, κοινοποιείτο, το νωρίτερο μια ώρα μετά και προς τα ΜΜΕ για ένα και μόνο λόγο: για να ενημερώνονται οι πολίτες. Εμείς δεν πρόκειται να κρύψουμε τίποτα από τους πολίτες.
- Ο εκλεγμένος δήμαρχος κ. Κυρίτσης έθεσε 8 σημεία που σχετίζονται με την απογραφή και την παροχή συγκεκριμένων στοιχείων. Αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να έχει μαζί του ο κ. Νικηταράς στη συνάντηση της Παρασκευής.
 
Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι είναι ότι η Κως μπαίνει σε μια νέα εποχή.

Ξαναχτίζουμε το Δήμο από την αρχή, ξαναχτίζουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο Δήμο και στους πολίτες, που πρέπει να γνωρίζουν τα πάντα.

Θα επικρατήσουν οι κανόνες της διαφάνειας και του δημόσιου ελέγχου. Θα κυριαρχήσει η συνεργασία και η συνεννόηση.

Είναι καιρός να αφήσουμε πίσω μας τις άγονες αντιπαραθέσεις, τα στερεότυπα του χθες, που κανέναν δεν βοήθησαν και κυρίως δεν βοήθησαν την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Η Κως κοιτάζει μπροστά. Αυτή είναι η εντολή των πολιτών.’’

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot