Άρχισε η διανομή φρούτων από το πρόγραμμα απόσυρσης οπωροκηπευτικών και από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους

Απρίλιος 01, 2016

Επτά τόνους πορτοκάλια παρέλαβε ο Δήμος Κω, από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κ.Α.Σ.Ο.Α. «Δαναός» Άργους, των οποίων η διανομή άρχισε στις 30.03.2016.

Η συγκεκριμένη παραλαβή εντάσσεται στα έκτακτα μέτρα στήριξης παραγωγών ορισμένων οπωροκηπευτικών μέσω της απόσυρσής τους και της δωρεάν διανομής τους στους ωφελούμενους πολίτες. Για την διανομή των νωπών φρούτων χρησιμοποιούνται οι Κοινωνικές Συμπράξεις που έχουν συσταθεί σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ), για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ).
Για την Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Κω (Δήμοι Κω και Νισύρου) επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος Κω.
Τα πορτοκάλια μοιράζονται από τον ειδικό χώρο που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου της πρώην Αλεξάντερ Φάσιον για όσους διαμένουν στη Δημοτική Κοινότητα Κω, από τα κτίρια όπου στεγάζονται οι Δημοτικές Κοινότητες Ασφενδιού, Πυλίου, Αντιμάχειας, Καρδάμαινας και Κεφάλου για όσους διαμένουν στις περιοχές αυτές αντίστοιχα, ενώ σήμερα αναμένεται να αρχίσει και η διανομή από τον Δήμο Νισύρου.

Το φορτίο θα μοιραστεί στους κατόχους κάρτας σίτισης, στους ωφελούμενους του προγράμματος ΕΒΥΣ – ΤΕΒΑ, στους πολύτεκνους, στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, στην Ιερά Μητρόπολη για το συσσίτιο, στο στρατό, το νοσοκομείο και στο Κατάστημα Κράτησης Κω.
Παράλληλα στο πλαίσιο του Προγράμματος ΕΒΥΣ –παρελήφθησαν 280 κιλά μήλα, 1100 κιλά πορτοκάλια και 300 κιλά λάχανα για διανομή στους ωφελούμενους του συγκεκριμένου προγράμματος στις 29 Μαρτίου, ενώ μία μέρα πριν παρελήφθησαν 435 φιάλες ελαιόλαδου του ενός λίτρου.
Σημειώνουμε επίσης ότι στις 23 Φεβρουαρίου 2016 η Κοινωνική μας Σύμπραξη παρέλαβε είδη παντοπωλείου (όσπρια, ζάχαρη και ζυμαρικά) και είδη οικιακού καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, υγρά καθαρισμού, κλπ) και στις 29 Φεβρουαρίου νωπά κοτόπουλα.

Τα παραπάνω είδη αποτελούν μέρος των προμηθειών που έγιναν από το αρμόδιο υπουργείο για το έτος 2015 και αποστέλλονται σε όλες τις Κοινωνικές Συμπράξεις της Ελλάδας με ευθύνη του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ), εποπτευόμενου φορέα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που αποτελεί τη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος.
Τέλος προγραμματίζεται νέα παραλαβή φορτίου νωπού κοτόπουλου καθώς και φέτας για το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου.


Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot