×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Άνοιξαν «πυρ» κατά του Γιάννη Μαχαιρίδη

Απρίλιος 29, 2014
jumbo-banner

Ομαδικά πυρά για τα έργα και τις απορροφήσεις δέχτηκε χτες ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου.

Παρά το γεγονός ότι η συνεδρίαση διεξήχθη σε Σύρο και Ρόδο με τηλεδιάσκεψη, και ο περιφερειάρχης βρισκόταν στην έδρα της περιφέρειας, εντούτοις αρκετοί σύμβουλοι, με αφορμή τη συζήτηση για την έγκριση του απολογισμού της περιφέρειας για το χρόνο που πέρασε, του άσκησαν έντονη κριτική.

Συγκεκριμένα οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Νεκτάριος Σαντορινιός και Γιάννης Περδικάρης, τόνισαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από το έργο τη χρονιά που πέρασε με τον πρώτο να επισημαίνει ότι τα έργα δεν προχώρησαν, ότι βάλτωσαν και ότι δεν υπάρχει αναπτυξιακή πορεία, και το δεύτερο να επισημαίνει ότι η περιφέρεια ακολούθησε την πολιτική του μνημονίου. Από την πλευρά του ο σύμβουλος Μάκης Δαδάος εστιάστηκε στα μικρά νησιά, στα οποία όπως είπε δεν εκτελούνται έργα.

Εντονότερη ήταν όμως η κριτική που δέχτηκε από το σύμβουλο Γιώργο Ζωγραφίδη, ο οποίος δήλωσε ότι ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν στην περιοχή ξεκινώντας από την απελευθέρωση, κάνοντας λόγο για προεκλογική τακτική του κ. Μαχαιρίδη. «Δεν μας πείθει» είπε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για έπαρση εκ μέρους του και ζήτησε να μην μετακυλύει τις ευθύνες στους υπαλλήλους. Μάλιστα αναφέρθηκε και στη γέφυρα Κρεμαστής με αφορμή τους πνιγμούς που σημειώθηκαν το χειμώνα.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης απαντώντας εδικά στον κ. Ζωγραφίδη έκανε λόγο για λίβελο, τονίζοντας ότι πάντα αναλαμβάνει τις ευθύνες του όμως στο θέμα της γέφυρας είπε ότι ο περιφερειάρχης δεν μπορεί να κλείνει δρόμους και μάλιστα όταν βρίσκεται εκτός νησιού.

Ειδικά για το θέμα της γέφυρας Κρεμαστής, τόνισε ότι ο προγραμματισμός του έργου έγινε πριν από πολλά χρόνια, όμως η κατασκευή θα ξεκινήσει σε μία εβδομάδα καθώς τόσο κράτησε η ωρίμανση του έργου.

Επίσης τόνισε ότι η περιφέρεια δε διαχωρίζει μεγάλα και μικρά νησιά και ούτε νομούς, ενώ όπως ειπώθηκε πολλά έργα φαίνεται ότι δεν απορροφούν χρήματα κι αυτό επειδή βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο κ. Μαχαιρίδης για μία ακόμα φορά αναφέρθηκε στην απόδοση της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου σε ότι αφορά τις απορροφήσεις, καθώς το 75% των έργων έχουν ολοκληρωθεί όπως τόνισε.

Πηγή: rodiaki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot