«QatarGate»: Στη φυλακή η Εύα Καϊλή - Δε θα ασκήσει έφεση ο Δημητρακόπουλος, «Ζει σκηνές από το εξπρές του Μεσονυκτίου»

Ιανουάριος 20, 2023
Στη φυλακή θα παραμείνει προφυλακισμένη η Εύα Καϊλή για την υπόθεση του «Qatar Gate» όπως αποφάσισαν σήμερα οι Αρχές του Βελγίου.

Η Εύα Καϊλή ζητούσε να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι, επιμένοντας πως είναι αθώα και δεν είχε εμπλοκή στο σκάνδαλο του Qatar Gate.

 

Η απόφαση έγινε γνωστή με ανακοίνωση της εισαγγελίας Βρυξελλών.

Ειδικότερα, το δελτίο τύπου αναφέρει:

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η Ε.Κ. εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.

Με απόφασή του σήμερα το πρωί, το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της Ε.Κ. Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός 15 ημερών».

 

323142912 872629824072069 2823451555048702248 n

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή παρουσιάστηκε την Πέμπτη ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, προκειμένου να υποστηρίξει εκ νέου το αίτημά της για αποφυλάκιση υπό περιοριστικούς όρους με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

«Ζει σκηνές βγαλμένες από το εξπρές του Μεσονυκτίου»

Οι δύο δικηγόροι της Καϊλή δήλωσαν ότι η τοποθέτησή της στην απομόνωση βασίστηκε απλώς στο καπρίτσιο των Βέλγων εισαγγελέων.

 

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, κρατήθηκε από τις 11 έως τις 13 Ιανουαρίου σε απομόνωση, όπου δεν της επιτρεπόταν να έχει καμία επαφή με τον έξω κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των δικηγόρων της.

Κατά τη διάρκεια αυτής της απομόνωσης, κρατήθηκε σε ένα δωμάτιο της φυλακής "στο κρύο και της αρνήθηκαν μια δεύτερη κουβέρτα", δήλωσε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Πρόσθεσε ότι το φως στο κελί της ήταν συνεχώς αναμμένο, εμποδίζοντάς την να κοιμηθεί, και ότι δεν της επιτρεπόταν να κάνει μπάνιο παρά την έμμηνο ρύση.

"Αυτό είναι βασανιστήριο. Αυτό είναι ο Μεσαίωνας", είπε, διαβάζοντας ένα σημείωμα μπροστά σε ένα κατάμεστο σώμα Τύπου έξω από την ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο των Βρυξελλών.

«Δε θα ασκήσουμε έφεση»

“Αν έρθει το Εφετείο και επικυρώσει την απορριπτική απόφαση του Πρωτοβάθμιου, μετά στενεύουν τα περιθώρια αισιοδοξίας αν θα επανέλθουμε με τρίτη αίτηση για αποφυλάκιση. Θα δώσουμε τον αγώνα μας για την τρίτη -κατά σειρά- ακρόαση.

Ο εισαγγελέας άφησε μία χαραμάδα αισιοδοξίας στην αγόρευση του, διότι αναφερόμενος στο λόγο που πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, είπε ότι είναι επικίνδυνο αν αφεθεί ελεύθερη να καταστραφούν στοιχεία της δικογραφίας.

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/politikes-eidhseis/415615/qatargate-sti-fylaki-i-eya-kaili-de-tha-askisei-efesi-o-dimitrakopoulos-zei-skines-apo-to-ekspres-tou-mesonyktiou

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot