Την αποπομπή της Κατ. Σαββαΐδου αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο

Οκτώβριος 22, 2015

Την απόφαση να απομακρυνθεί η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο θέλοντας να βάλει τέλος στον «ψυχρό πόλεμο» που είχε ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρς.

Η συνεργασία των δύο πλευρών ήταν ανύπαρκτη καθώς η κ. Σαββαΐδου αρνούνταν να παραιτηθεί, και έφτασε «στο απροχώρητο», όπως υποστηρίζουν στην κυβέρνηση, μετά και την επιστολή της στην οποία έβαλλε δημοσίως κατά του Μαξίμου, αντιπαραβάλλοντας τη στάση που τήρησε στο πρόσωπό της με αυτή των κ. Σταθάκη και Φλαμπουράρη.

Η κ. Σαββαίδου ελέγχεται από την εισαγγελία για αδικήματα απιστίας και το Υπουργικό Συμβούλιο υπέγραψε την αποπομπή της. Η κυβέρνηση επικαλείται το πλαίσιο περι πλημμελήματος

Υπενθυμίζεται ότι αντιρρήσεις για την αποπομπή της κυρίας Σαββαΐδου είχαν εκφράσει και κοινοτικοί παράγοντες.

Η κυρία Σαββαΐδου με δημόσια δήλωσή της είχε αρνηθεί να παραιτηθεί από τη θέση της ΓΓΔΕ.
Την παραίτησή της είχε ζητήσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με οδηγίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώ σε ενημέρωση προχθές το Μαξίμου δήλωνε ότι δεν μπορεί η κ. Σαββαϊδου να ανταποκριθεί στο ρόλο της με αντικειμενικότητα και αξιοπιστία.

Πάντως, η πλευρά των δανειστών έχει εκφράσει τη δυσφορία της για την παρέμβαση της κυβέρνησης σε μια αρχή που θεωρητικά είναι ανεξάρτητη και δεν επηρεάζεται από πολιτικές διαφορές. Η απομάκρυνση της κ. Σαββαϊδου επίσης δημιουργεί μείζον θέμα στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η οποία είχε προγραμματίσει σειρά ελέγχων και υπάρχουν πολλές κρίσιμες υποθέσεις που είναι σε εξέλιξη και τώρα θα «παγώσουν» για αρκετό χρονικό διάστημα.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot