Ιατρικός τουρισμός; Υπάρχει και τέτοια προοπτική!

Μάρτιος 27, 2014
jumbo-banner

Τα τελευταία χρόνια οι χώρες που έχουν επενδύσει στον τομέα του ιατρικού τουρισμού είναι… «υγιείς» καθώς διαθέτουν εξαιρετικό «οικονομικό» σύστημα.
Όσοι συμμετείχαν στο 1ο Ελληνικό Συνέδριο Συγκρότησης Τουρισμού Υγείας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, κατάλαβαν για ποιους λόγους!

Οι 180 συμμετέχοντες και ομιλητές, καθώς και 20 εταιρείες από τον ευρύτερο χώρο του Τουρισμού Υγείας κατέληξαν σε πολύ σημαντικά συμπεράσματα όπως:

Πρώτον, η χώρα μας έχει αρκετά σημαντικά πλεονεκτήματα στην παροχή υψηλών υπηρεσιών υγείας σε όλο το φάσμα της πρόληψης και της θεραπείας. Δεύτερον, οι λόγοι που οι άνθρωποι ταξιδεύουν για ιατρικό τουρισμό είναι η ασφάλεια, η ποιότητα των υπηρεσιών, το κόστος, οι μεγάλες λίστες αναμονής, η προστασία της ιδιωτικής ζωής τους, λόγοι lifestyle και μόδα αλλα για να το συνδυάσουν με έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον τουρισμό Υγείας πρέπει να αναβαθμίσουν την προσφερόμενη ποιότητα των υπηρεσιών, να αποκτήσουν τις απαραίτητες διαπιστεύσεις, να εξετάσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες και τα χαρακτηριστικά των δυνητικών πελατών από διαφορετικές χώρες, να προετοιμάσουν διαφημιστικό υλικό και τιμοκατάλογο και να αποφασίσουν τα εργαλεία του μάρκετινγκ και των εναλλακτικών δικτύων για την προώθηση και, φυσικά, την αναβάθμιση των υπηρεσιών και υποδομών, όπως πχ το προσωπικό που γνωρίζει πολλές ξένες γλώσσες.

Από την πλευρά του το κράτος πρέπει να συνεργάζεται με τις πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα σε θέματα ανάπτυξης και προώθησης του Τουρισμού Υγείας, να μην «υπέρ-νομοθετεί» και να μην θέτει άσκοπα εμπόδια στην παροχή υπηρεσιών Τουρισμού Υγείας από τους πάροχους.

Στους σύνεδρους απηύθηνε χαιρετισμό και ο ευρωβουλευτής Γερμανίας, κ. Γεώργιος Χατζημαρκάκης, ο οποίος είναι ένθερμος υποστηρικτής της ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας στην Ευρώπη. Ωστόσο για προσωπικούς λόγους δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.

Το συνέδριο που τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων και του Elitour.

Πηγή: briefingnews.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot