«Οι ηλεκτρονικές επιθέσεις ήταν χαμηλού βεληνεκούς και κινδύνου.
Παρακολουθούσαμε on line κάποιες από αυτές και ‘απογοητευτήκαμε’ από το αποτέλεσμα μιας ενέργειας που είχε ταυτότητα των Anonymous. Ωστόσο επιφυλασσόμαστε καθώς δεν αποκλείεται κλιμάκωση των ενεργειών και δημοσιοποίηση στοιχείων που είχαν απόρρητη διαβάθμιση. Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι έχουν αποσπάσει αρχεία όγκου 10 GB και έχουν δημοσιοποιήσει μόλις 1GB. Παρακολουθούμε το ‘φαινόμενο’ και θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε εκτιμήσεις έως το τέλος της εβδομάδας, ενώ αναζητούμε το ‘λάθος’ που μπορεί να αποκαλύψει ηλεκτρονικά ίχνη» αναφέρει στέλεχος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ασχολείται με τις επιθέσεις και τις απειλές των Anonymous.
Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, επισημαίνουν πως η πρώτη επίθεση στο σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έγινε στην ιστοσελίδα δημοσιοποίησής τους και όχι σε αυτή διενέργειάς τους, ενώ από την Τράπεζας της Ελλάδος απέσπασαν αρχεία που ήταν σε «δημόσια θέα» ή τουλάχιστον χαμηλού επιπέδου απορρήτου. Παρά το γεγονός ότι η «εισβολή» αφορούσε παρουσιάσεις, μελέτες και ομιλίες στελέχων της ΤτΕ, οι Anonymous Greece με νέο μήνυμά τους εξαπολύουν νέες απειλές για κυβερνοεπιθέσεις. «Να μας φοβάστε! γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε θα καταρρεύσει όλο το σύστημα σας και μετά να δούμε τι θα έχετε να πείτε! Η ΤτΕ ήταν μια δοκιμή. Δεν ήταν ακριβώς επίθεση, ήταν προειδοποίηση! Τα χειρότερα έρχονται! #AnonymousGreece» ανέφεραν με ανάρτηση στοFacebook. Οι Anonymous είχαν πάντως προαναγγείλει τη διαρροή αργά το απόγευμα της Τρίτης και παρέθεσαν το σχετικό λινκ, που επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάσουν το υλικό στον υπολογιστή τους. Σε δεύτερη ανάρτησή τους, προειδοποίησαν, μάλιστα, ότι «θα ακολουθήσουν πολλά».
Αρμόδιες πηγές της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθώντας τη δράση του «παραρτήματος» των Anonymous στη χώρα μας, προσπαθούν να διαπιστώσουν μετά τις τελευταίες ενέργειες, αν πρόκειται για «μικρούς ή αφελείς», που ενδεχομένως έχουν αφήσει ίχνη, κάτι όμως που δεν συνηθίζεται από τη συγκεκριμένη ομάδα. Από την διαδικτυακή έρευνα επιχειρήται να διαπιστωθεί αν οι πρόσφατες ηλεκτρονικές εισβολές προέρχονται από «αόρατους» server, από τις λεγόμενες «πατρίδες της ανωνυμίας», όπου κάποιος μπορεί να πάρει ένα server χωρίς στοιχεία. Ή εάν αυτές έγιναν μέσω δικτύων tor, έτσι ώστε να υπάρξει αποπροσανατολισμός ως προς τη αρχική διεύθυνση IP, που εξαπολύει την επίθεση.
Σε ανακοίνωσή της η ΤτΕ τονίζει ότι είναι ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής από τις βάσεις δεδομένων της και σημειώνει ότι όλα τα στοιχεία που διέρρευσαν είναι διαθέσιμα στο κοινό μέσα από τον δικτυακό τόπο της τράπεζας.
Πηγή:www.dimokratiki.gr