ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ: Ερχεται νομοσχέδιο για αδήλωτα εισοδήματα

Νοέμβριος 03, 2015

Νομοσχέδιο για την οικειοθελή αποκάλυψη από τους φορολογουμένους των αδήλωτων εισοδημάτων εντός και εκτός της χώρας θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή μέχρι το τέλος του έτους, ενώ ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών Τ. Αλεξιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στη ρύθμιση να ενταχθούν και οι εκκρεμείς υποθέσεις που έχουν να κάνουν με τη «λίστα Λαγκάρντ».

Οπως είπε στη Βουλή ο κ. Αλεξιάδης, με το νομοσχέδιο «δίνουμε τελευταία ευκαιρία σε όσους συμπολίτες με χρήματα εντός ή εκτός και δεν δικαιολογούνται από φορολογικές δηλώσεις, να δώσουμε τελευταία ευκαιρία να τα δηλώσουν».

Επεσήμανε ότι «θέλουμε οι διατάξεις να είναι ελκυστικές για να έχουν αποτέλεσμα και να δηλωθούν χρήματα, αλλά να μην είναι χαριστικές και να μην επιτρέψουν ξέπλυμα, διαδικασία περαίωσης ή χαριστικών ρυθμίσεων. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο όρια κινούμαστε», προσθέτοντας: «Δεν ξέρουμε αν θα έχουν έναν συντελεστή ή θα πάνε στις αντίστοιχες φορολογικές δηλώσεις. Αν θα έχουν κίνητρα με απαλλαγή ποινών».

ethnos.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot