Κόλπα του FBI και στην Αθήνα! Εφοδοι οικονομικών εισαγγελέων σε σπίτια τραπεζικών στελεχών

Δεκέμβριος 15, 2015
jumbo-banner

Εφόδους σε στιλ FBI που έχουμε δει σε αμερικάνικες ταινίες δράσης, πραγματοποίησαν σε σπίτια υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών τις προηγούμενες ημέρες οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr οι εισαγγελικοί λειτουργοί βρίσκονται στα ίχνη κυκλωμάτων που βοηθούσαν τους Ελληνες να βγάλουν "μαύρα" χρήματα στο εξωτερικό χωρίς να γίνει αντιληπτή η ύπαρξή τους από το υπουργείο Οικονομικών και χωρίς να αφήσουν ίχνη στο τραπεζικό σύστημα, όπως γίνεται με τις καταθέσεις.

Η μέθοδος που χρησιμοποιούσαν ήταν μέσω της συμμετοχής σε σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα, σε ασφαλιστικά προγράμματα, σε αγορά ομολόγων και άλλες σύνθετες τραπεζικές τεχνικές.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς υποπτεύονται ότι στην προσπάθεια μεταβίβασης στο εξωτερικό αφορολόγητων χρημάτων ενέχονται υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη στα οποία εφόσον δέσουν τις υποθέσεις θα καταλογίσουν ποινικές ευθύνες.
Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητούν στοιχεία για πολύ υψηλά, ενδεχομένως για τα υψηλότερα κλιμάκια τραπεζών.

Το υλικό που έχουν συγκεντρώσει ως τώρα είναι αρκετά επιβαρυντικό και όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές δεν θα αργήσει η μέρα που θα έχουν δεθεί καλά οι υποθέσεις αυτές και θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot