Αυστραλία: Γεννήθηκαν σιαμαία με ένα σώμα, ένα κεφάλι και δύο πρόσωπα

Μάιος 14, 2014
jumbo-banner

Ένα εξαιρετικό σπάνιο ζεύγος σιαμαίων διδύμων με ένα σώμα, ένα κεφάλι, δύο εγκεφάλους και δύο πρόσωπα γεννήθηκαν στην Αυστραλία.

Οι μικρούλες Πίστη και Ελπίδα (Φέιθ και Χόουπ) γεννήθηκαν την περασμένη Πέμπτη στο Νοσοκομείο Blacktown του Σιδνεϊ και αμέσως μετά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων του Westmead.

Έχουν κοινό σώμα, άκρα και κρανίο, αλλά ξεχωριστούς εγκεφάλους που όμως ενώνονται στη βάση τους (στο εγκεφαλικό στέλεχος), καθώς και ένα σετ πανομοιότυπων χαρακτηριστικών προσώπου.

Εως σήμερα έχουν καταγραφεί 35 ανάλογα περιστατικά σε όλο τον κόσμο, αλλά δυστυχώς κανένα από τα μωρά δεν έχει επιζήσει.

Τα δύο κοριτσάκια έχουν επτά άλλα αδελφάκια. Οι γονείς τους Ρενέ Γιανγκ και Σάιμον Χάουϊ δήλωσαν στον αυστραλιανό Τύπο ότι εξέπληξαν τους γιατρούς επειδή παρότι όταν γεννήθηκαν κτυπούσε κανονικά η καρδιά τους, άργησαν λίγο να αναπνεύσουν, αλλά τώρα πια αναπνέουν χωρίς βοήθεια και είναι σε σταθερή κατάσταση.

Τα δίδυμα γεννήθηκαν στην 32η εβδομάδα της κυήσεως με καισαρική. Η κατάστασή τους είχε γίνει αντιληπτή από την 19η εβδομάδα, με το καθιερωμένο υπερηχογράφημα που έκανε η μητέρα τους, αλλά οι δύο γονείς αποφάσισαν να μην διακόψουν την εγκυμοσύνη.

Αν και όταν τα πρωτοείδαν σοκαρίστηκαν, τώρα πια έχουν συνηθίσει και είναι αισιόδοξοι, παρότι δεν ξέρουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον αφού βαδίζουν σε «άγνωστα νερά», όπως τους ενημέρωσαν και οι γιατροί τους.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot